21/08/2019 21/08/2019 Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ – Ραφαήλ Γεωργιάδης  Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 21 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και τον οικείο ποιμενάρχη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Στο δοξαστικό...
21 Αυγούστου, 2019 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 21:36

Πλήθος κόσμου για τα εγκώμια στην “Παναγία Μηχανιώτισσα”

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου για τα εγκώμια στην “Παναγία Μηχανιώτισσα”

Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ – Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 21 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και τον οικείο ποιμενάρχη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Στο δοξαστικό του Εσπερινού οι ιερείς μαζί με τους αρχιερείς και τους ιεροψάλτες , κατευθύνθηκαν στο μέρος όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα. Με λιτανεία την έφεραν στο κέντρο του ναού και έψαλλαν τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως τόνισε τα θεομητορικά αισθήματα και το πατροπαράδοτο σέβας που τρέφουν οι ευλαβείς χριστιανοί για το πρόσωπο της Παναγίας.

Τέλος ευχαρίστησε τον οικείο ποιμενάρχη για την ευλογητική πρόσκληση να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο πανήγυρη της Βορείου Ελλάδος και να γευτεί την εν Χριστώ αγάπη και κοινωνία ανάμεσα τους.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο και μεθαύριο με τον πολυαρχιερατικό Εσπερινό και τη Θ. Λειτουργία. Ας σημειωθεί τέλος ότι η λιτανεία της σεβάσμιας Εικόνας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8:30 μ.μ., μετά το πέρας του Εσπερινού.

Από νωρίς το απόγευμα και αψηφώντας την υψηλή θερμοκρασία , πλήθος κόσμου προσέτρεξε στον Ναό να ανάψει ένα κερί , να προσευχηθεί στο θεομητορικό εικόνισμα και να ακούσει τα εγκώμια της Παναγιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων