06/05/2021 06/05/2021 Η Αγία, ένδοξος, Νεομάρτυς Αργυρή, από την Προύσα, απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι και εορτάστηκε πανηγυρικά την Τρίτη 5 Μαΐου 2021 εκ μεταθέσεως καθώς 30 Απριλίου που εορτάζεται η μνήμη της ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και την συνδρομή των πιστών ανεγείρεται Ιερός...
06 Μαΐου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 8:39

Πρώτος εορτασμός της Νεομάρτυρος Αγίας Αργυρής

Διαδώστε:
Πρώτος εορτασμός της Νεομάρτυρος Αγίας Αργυρής

Η Αγία, ένδοξος, Νεομάρτυς Αργυρή, από την Προύσα, απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι και εορτάστηκε πανηγυρικά την Τρίτη 5 Μαΐου 2021 εκ μεταθέσεως καθώς 30 Απριλίου που εορτάζεται η μνήμη της ήταν Μεγάλη Εβδομάδα.

Με την πρόνοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και την συνδρομή των πιστών ανεγείρεται Ιερός Ναός προς τιμήν της Αγίας Αργυρής της Νεομάρτυρος και του Αγίου Χαραλάμπους.

Τα έργα του Ναού έχουν προχωρήσει αρκετά και έτσι το απόγευμα της Δευτέρας της Διακαινησίμου τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός και  το πρωί της Τρίτης της Διακαινησίμου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου με την παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλλη και πλήθος πιστών.

Τα έργα ανεγέρσεως δεν έχουν σταματήσει από την θεμελίωση έως σήμερα, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της εμφανούς, ξύλινης κεραμοσκεπής όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Η Μητρόπολη απευθύνει κάλεσμα για όσους επιθυμούν να συνδράμουν να καταθέτουν την αγάπη τους στον τραπεζικό λογαριασμό GR3101102190000021929600282 Εθνική Τράπεζα (Δικαιούχος Ιερά Μητρόπολις Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων