13/06/2022 13/06/2022 Την κυριώνυμο της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μυσταγωγώντας τον συναγμένο λαό. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελος της Ιερας Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος στην ομιλία του εξέθεσε τη διδαχή και την...
13 Ιουνίου, 2022 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 14:38

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θερμαϊκού ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης

Διαδώστε:
Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θερμαϊκού ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης

Την κυριώνυμο της εορτής του Αγίου Πνεύματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μυσταγωγώντας τον συναγμένο λαό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελος της Ιερας Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος στην ομιλία του εξέθεσε τη διδαχή και την πίστη της Εκκλησίας μας και έκανε αναφορά στους αγώνες για τη διαφύλαξη του ορθού δόγματος περί τον Τριαδικό Θεό.

Τη Δευτέρα της Πεντηκοστής, λατρεύουμε, ιδιαιτέρως, το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, το οποίο, όπως ψάλλουμε σε ένα ύμνο της ημέρας, «συγκροτεί όλον τον θεσμόν της Εκκλησίας», φωτίζει και καθοδηγεί την Εκκλησία και μας ενώνει με τον Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη το εκκλησιαστικό συμβούλιο και πάντας τους διακονούντας εν τω Ιερώ Ναώ, για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων