06/03/2022 06/03/2022 Τους Ιερόπαιδες της μητροπολιτικής του επαρχίας σύναξε χθες, Σάββατο της Τυρινής (του 2022) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Παιδιά και νέοι που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών της Μητροπόλεως μαζί με τους ιερείς υπευθύνους νεότητας κάθε ενορίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου και συγκεντρώθηκαν στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της...
06 Μαρτίου, 2022 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 9:43

Σύναξη Ιεροπαίδων στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Σύναξη Ιεροπαίδων στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Τους Ιερόπαιδες της μητροπολιτικής του επαρχίας σύναξε χθες, Σάββατο της Τυρινής (του 2022) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Παιδιά και νέοι που διακονούν στο Ιερό Βήμα των ναών της Μητροπόλεως μαζί με τους ιερείς υπευθύνους νεότητας κάθε ενορίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου και συγκεντρώθηκαν στον περικαλλή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μικρού Εμβόλου.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, καλωσορίζοντας τα παιδιά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις. Η πρώτη από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στυλιανό Σαρίδη, η δεύτερη από τον Γενικό Διευθυντή του Προκοπείου Πολυδυνάμου Εκκλησιαστικού Κέντρου π. Θεόδωρο Τσαμπατζίδη και η τρίτη από τον Γιώργο Μελετίου, φοιτητή και ιερόπαιδα. Οι εισηγήσεις αφορούσαν την πνευματική ζωή και την διακονία στο Ιερό Βήμα.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ιδρύοντας τον Σύνδεσμο Ιεροπαίδων “Άγιος νεομάρτυς Αργύριος, ο Επανομίτης”, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από έναν ιερόπαιδα από κάθε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιεί συνάξεις και εκδρομές κατά την διάρκεια του έτους.

Στο τέλος της συνάξεως κατατέθηκαν ερωτήσεις από τα παιδιά προς τον Σεβασμιώτατο και έγινε συζήτηση και δόθηκε ως ευλογία στα παιδιά μία εικόνα του αγίου νεομάρτυρος Αργυρίου, του Επανομίτου, και πλούσιο κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων