24/02/2022 24/02/2022 Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη Ιεροψαλτών της Μητρόπολης στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο. Συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και οι προϊστάμενοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ιερών ναών της Ιεράς Μητρόπολης, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022. Αρχικά, έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 16:16

Σύναξη Ιεροψαλτών Ι. Μ. Καλαμαριάς – Προτροπή για άνθιση της ψαλτικής τέχνης

Διαδώστε:
Σύναξη Ιεροψαλτών Ι. Μ. Καλαμαριάς –  Προτροπή για άνθιση της ψαλτικής τέχνης

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη Ιεροψαλτών της Μητρόπολης στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο. Συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και οι προϊστάμενοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ιερών ναών της Ιεράς Μητρόπολης, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022.

Αρχικά, έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας την σπουδαία και υπεύθυνη θέση του ιεροψάλτου στην θεία λατρεία.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ αναφερόμενος στο ήθος και στο ύφος της ψαλτικής τέχνης και των διακονούντων αυτήν.

Την δεύτερη εισήγηση πραγματοποίησε ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς, πρωτοπρεσβύτερος και γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου π. Δημήτριος Κατζιγκάς, ο οποίος με έντεχνο τρόπο έθιξε το πρόβλημα των σχέσεων και της συνεργασίας των εκκλησιαστικών προσώπων, θίγοντας τις ευρύτερες πνευματικές του διαστάσεις.

Την σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας διευκρινήσεις επί λειτουργικών θεμάτων δίνοντας την ευχή και την προτροπή για καλλιέργεια και άνθιση της ψαλτικής τέχνης στους κόλπους της Ιεράς Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων