13/08/2022 13/08/2022 Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς είναι πάντοτε ξεχωριστό και ιδιαίτερα στην Νέα Μηχανιώνα, όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, από την Κύζικο της Μικράς Ασίας. Με την συγκινητική συμμετοχή του λαού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον εσπερινό και έψαλλε την...
13 Αυγούστου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 8:41

Τα “βγάσματα” της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Τα “βγάσματα” της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς είναι πάντοτε ξεχωριστό και ιδιαίτερα στην Νέα Μηχανιώνα, όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, από την Κύζικο της Μικράς Ασίας.

Με την συγκινητική συμμετοχή του λαού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον εσπερινό και έψαλλε την τελευταία παράκληση του Δεκαπενταύγουστου. Στο τέλος της ακολουθίας η Ιερά Εικόνα της, μετά από μικρή λιτανεία εντός του ναού, τοποθετήθηκε στο προσωρινό προσκυνητάρι της.

Η πράξη αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της Ιεράς Πανηγύρεως, η οποία κορυφώνεται στις 23 Αυγούστου, στα εννιάμερα της Παναγίας και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Γενέθλιό της, οπότε και θα επιστρέψει στο προσκυνητάρι της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων