10/03/2024 10/03/2024 Τελευταία ημέρα η σημερινή, Κυριακή 10η Μαρτίου, της παραμονής των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων και της αφθάρτου καρδιάς του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας στην Καλαμαριά και πλήθος πιστού λαού κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, για να εκκλησιαστεί και να προσκυνήσει τα άγια λείψανα. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
10 Μαρτίου, 2024 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 12:59

Τελευταία ημέρα παραμονής των θαυματουργών λειψάνων του Αγίου Λουκά Κριμαίας στην Καλαμαριά

Διαδώστε:
Τελευταία ημέρα παραμονής των θαυματουργών λειψάνων του Αγίου Λουκά Κριμαίας στην Καλαμαριά

Τελευταία ημέρα η σημερινή, Κυριακή 10η Μαρτίου, της παραμονής των χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων και της αφθάρτου καρδιάς του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας στην Καλαμαριά και πλήθος πιστού λαού κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, για να εκκλησιαστεί και να προσκυνήσει τα άγια λείψανα.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαία ευαγγελική περικοπή της Μελλούσης Κρίσεως και την συνέδεσε με τη ζωή του Αγίου Λουκά, εστιάζοντας στην ελεημοσύνη της αγάπης του προς κάθε συνάνθρωπο, ακόμη και προς αυτούς που τον οδηγούσαν στον θάνατο.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε μικρή λιτανεία, εντός του ιερού Ναού, και ανεγνώσθη ειδική ευχή παρακλήσεως προς τον Άγιο Λουκά.

Το απόγευμα, στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ιερό ευχέλαιο, ενώ τα ιερά λείψανα θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα 11η Μαρτίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων