04/10/2021 04/10/2021 Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον αναστάσιμο εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μικρού Εμβόλου, παρουσία πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. Μετά το πέρας του εσπερινού τέλεσε τον αγιασμό των Θυρανοιξίων στο νέο παρεκκλήσιο που διαμορφώθηκε στον ιερό ναό. Το νέο παρεκκλήσιο αφιερώθηκε στον όσιο...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 15:44

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου και Σύναξη Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου και Σύναξη Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. Καλαμαριάς

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στον αναστάσιμο εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μικρού Εμβόλου, παρουσία πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. Μετά το πέρας του εσπερινού τέλεσε τον αγιασμό των Θυρανοιξίων στο νέο παρεκκλήσιο που διαμορφώθηκε στον ιερό ναό.

Το νέο παρεκκλήσιο αφιερώθηκε στον όσιο Δαυίδ, τον δενδρίτη, και τους αγίους μάρτυρες Θεόδουλο και Αγαθόποδα, οι οποίοι ετελεύτησαν και ετάφησαν ανατολικά του Μικρού Εμβόλου. Μαζί με τα Θυρανοίξια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της ενορίας.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό αγίου Νικολάου Αρετσούς όπου, κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, τελείται η Σύναξη της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου. Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, αντίγραφο εκ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αγίου Όρους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων