01/05/2023 01/05/2023 Μέσα στην αναστάσιμη και λαμπροφόρο περίοδο που διανύουμε, εόρτασε εχθές, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τη σύναξη της ιερής και θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, σεπτό κειμήλιο του προσφυγικού ελληνισμού, το οποίο φυλάσσεται στον περικαλλή Ναό της Νέας Μηχανιώνας. Πρόκειται για τη μικρή πανήγυρη, η οποία καθιερώθηκε τα τελευταία...
01 Μαΐου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2023 - 9:44

Την Παναγία Φανερωμένη γιόρτασε η Ι.Μ Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Την Παναγία Φανερωμένη γιόρτασε η Ι.Μ Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην αναστάσιμη και λαμπροφόρο περίοδο που διανύουμε, εόρτασε εχθές, Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τη σύναξη της ιερής και θαυματουργής εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης, σεπτό κειμήλιο του προσφυγικού ελληνισμού, το οποίο φυλάσσεται στον περικαλλή Ναό της Νέας Μηχανιώνας.

Πρόκειται για τη μικρή πανήγυρη, η οποία καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, λαμπρύνει δε έτι περισσότερο το ευφρόσυνο κλίμα των ημερών του Πεντηκοσταρίου.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Την κυριώνυνο ημέρα τελέστηκε δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του προσκεκλημένου Αρχιερέως Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, συλλειτουργούντος δε του οικείου ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον ναό αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την διαχρονική και αστείρευτη αγάπη των πιστών προς τη θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης, της εκ της χερσονήσου της Κυζίκου προερχόμενης, κατά την αιματοβαμμένη Μικρασιατική καταστροφή.

Η πανήγυρις ολοκληρώθηκε με σύντομη λιτάνευση του ιερού σεβάσματος της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων