25/04/2019 25/04/2019 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου το κατ’ εξοχήν μυστήριο για την θεραπεία των ασθενούντων τέλεσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνος στο Γεν. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος». Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εκτός του Νοσοκομειακού Εφημερίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη, η κα Δέσποινα Βαλαρούτσου-Κωλέτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου...
25 Απριλίου, 2019 - 11:54

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου το κατ’ εξοχήν μυστήριο για την θεραπεία των ασθενούντων τέλεσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνος στο Γεν. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εκτός του Νοσοκομειακού Εφημερίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη, η κα Δέσποινα Βαλαρούτσου-Κωλέτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, η Διευθύνουσα κα Αναστασία Σαριτζόγλου, Διευθυντές Τμημάτων και πλήθος πιστών.

Η συμμετοχή στο μυστήριο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των συνοδών των ασθενών ήταν πολύ μεγάλη.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κήρυγμά του τόνισε την αξία του σώματος και το ενδιάφερον και τη μέριμνα της Εκκλησία για αυτό.  Τόνισε το συναμφότερο της ανθρωπίνης φύσεως ψυχής και σώματος. Στο πόσο αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και πόσο το ένα επηρεάζει το άλλο και στην αξία του μυστηρίου του Ευχελαίου.  Τέλος αναφέρθηκε με λόγια ενθαρρυντικά και επαίνεσε το σπουδαίο και θεάρεστο έργο των Ιατρών και των Νοσηλευτών και εξήγησε την αξία και σπουδαιότητα του μυστηρίου του Ευχελαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων