23/08/2023 23/08/2023 Κάθε ηλικίας άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα από τη Μακεδονία προσήλθαν στη Νέα Μηχανιώνα για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης. Ρεπορτάζ – Νέα Μηχανιώνα: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr  Του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, του Αρχιεπισκόπου...
23 Αυγούστου, 2023 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2023 - 23:06

Βίντεο από τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Διαδώστε:
Βίντεο από τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Κάθε ηλικίας άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα από τη Μακεδονία προσήλθαν στη Νέα Μηχανιώνα για να προσευχηθούν στο Θεομητορικό σέμνωμα της Παναγίας Φανερωμένης.

  • Ρεπορτάζ – Νέα Μηχανιώνα: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, του Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού, του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονος.

Τους αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων και διακόνων από διάφορες Μητροπόλεις.

Στον Ιερό Nαό παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, των στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών που υπερεπλήρωσαν τόσο το εσωτερικό του ναού όσο και τον αύλειο χώρο.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αρχικά ευχαρίστησε όλους τους παραπάνω αρχιερείς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας.

¨Τούτος ο λαός, ο όμορφος και ευλογημένος, εορτάζει τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας. Είναι ευσεβής λαός, αγαπάει την Παναγία, είναι διεκδικητικός και δημιουργικός λαός, πιστός στα πάτρια, λαός ο οποίος κρατάει τις ρίζες του, δεν τις αποκόπτει δεν δελεάζεται από τα ξυλοκέρατα της Ανατολής και της Δύσης¨.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης κ. Συμεών, ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο για την πρόσκληση να συμμετέχει στην πανήγυρη και να χοροστατεί στον Εσπερινό.

“Σας ευχαριστούμε για την χαρά και την ευλογία να βρεθουμε σήμερα στο κορυφαίο Θεομητορικό προσκύνημα της συμβασιλέυουσας Θεσσαλονίκης, και να λιτανεύσουμε και εμείς απόψε, να συμμετάσχουμε  σε μια λιτανεία η οποία δε θα γίνει απόψε, ξεκίνησε πριν εκατό χρόνια και δεν έχει τελειώσει, θα ολοκληρωθεί όταν δικαιωθεουν οι καημοί και οι πόνοι της προσφυγιάς και της Ρωμιοσύνης”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας.

“Η Παναγία είναι προστάτιδα των δικαίων, προστάτιδα των αδικουμένων, είναι προστάτιδα και υπέρμαχος στρατηγός αυτών που πάσχουν και υποφέρουν.

Δεν ευλογεί κάθε όπλο η Παναγία, γιατί βλέπουμε πολλούς σήμερα στο όνομα της Παναγίας να ευλογούν όπλα εναντίον αδελφών και δει ομόδοξων. 

Η Παναγία ευλογεί αυτούς που αδικούνται, ανέχεται τα αμαρτήματα αυτών που βρίσκονται στη θέση των αδυνάτων και όχι στη θέση των δυνατών”.

Έπειτα προσέγγισε το μυστήριο της Υπεραγίας Θεοτόκου .

Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτανεία του Θεομητορικού Εικονίσματος στους κεντρικούς δρόμους της Μηχανιώνας συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, των Φιλαρμονικών του Δήμου Θερμαϊκού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων, των Προσκόπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων