31/01/2023 31/01/2023 Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου 2023, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με αφορμή την εορτή των τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση άρχισε με την απόδοση ύμνων, αφιερωμένους στους Μεγίστους Φωστήρες, από μαθητές της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς  Μητροπόλεως, υπό...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 14:54

Βραβεύθηκαν οι νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Ι.Μ. Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Βραβεύθηκαν οι νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Ι.Μ. Καλαμαριάς

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου 2023, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με αφορμή την εορτή των τριών Ιεραρχών.

Η εκδήλωση άρχισε με την απόδοση ύμνων, αφιερωμένους στους Μεγίστους Φωστήρες, από μαθητές της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς  Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση των καθηγητών της σχολής Κωνσταντίνου Μαρινόπουλου, Ευαγγελίας Γεράκη και Τιμοθέου Ντιουέμα.

Στη συνέχεια, ο προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού πολιτισμού εκφώνησε πανηγυρικό λόγο με θέμα: «Οι τρεις Ιεράρχες και η εποχή μας. Μια συνάντηση ελπίδας».

Ο π. Αθανάσιος με επιστημονικότητα, παιδαγωγικότατα αλλά και ποιμαντική εμπειρία, αναφέρθηκε στους τρεις Ιεράρχες, ως διαμορφωτές ήθους, συνέδεσε δε άριστα την εποχή των τριών Ιεραρχών με την εποχή μας και πρότεινε τρόπους θεραπείας των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων με βάση τη διδασκαλία των Μεγάλων Πατέρων.

Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παρέλαβαν σπουδαστές των τμημάτων μουσικών οργάνων και ορθοφωνίας της Μητροπόλεως, τα οποία απέδωσαν αντιπροσωπευτικά έργα από την κλασσική, την παραδοσιακή και την έντεχνη ελληνική μουσική.

Τέλος, επιδόθηκαν χρηματικά έπαθλα στα παιδιά των Ενοριών της Μητροπόλεως, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το παρελθόν έτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων