27/03/2022 27/03/2022 Στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σήμερα το πρωί ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία προβάλλει το πολυτιμότερο κόσμημά της, το ακαταμάχητο όπλο της, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου. Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»...
27 Μαρτίου, 2022 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2022 - 12:42

Χειροτονία διακόνου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Καλαμαριά

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Καλαμαριά

Στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σήμερα το πρωί ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία προβάλλει το πολυτιμότερο κόσμημά της, το ακαταμάχητο όπλο της, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου.

  • Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» – ope.gr

Κατά την σημερινή μέρα, Γ’ Κυριακή των Νηστειών, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σε όλους τους ορθόδοξους ναούς ο Σταυρός του Κυρίου τοποθετείται στον σολέα των ναών, ώστε οι πιστοί προσκυνώντας να θυμούνται τα πάθη του Κυρίου και να παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν τη νηστεία και τον πνευματικό τους αγώνα.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, χειροτόνησε διάκονο τον μοναχό Κύριλλο στον Ιερό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς. Είχε προηγηθεί, την εβδομάδα που μας πέρασε, η ρασοευχή του νεοχειροτονηθέντος στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, μοναστήρι με το οποίο είναι συνδεδεμένο πνευματικά η μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, από τον Γέροντα Ελισαίο.

Αμέσως μετά την χειροτονία ο Ποιμενάρχης, με σεπτή ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου τον προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Βαρθολομαίο Κωτούλα.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν, μεταξύ άλλων, πολλοί πιστοί από το Αγρίνιο, τον τόπο καταγωγής του ιεροδιακόνου, καθώς, επίσης, και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων