07/03/2024 07/03/2024 Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 έτη από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς υποδέχθηκαν σύμπας ο ιερός κλήρος, οι έντιμοι άρχοντες και ο ευσεβής λαός, το εσπέρας της 6ης Μαρτίου, ιερά λείψανα και τμήμα της καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της...
07 Μαρτίου, 2024 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 7:05

Υποδοχή του ιερού λειψάνου και της αφθάρτου καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:
Υποδοχή του ιερού λειψάνου και της αφθάρτου καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 έτη από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς υποδέχθηκαν σύμπας ο ιερός κλήρος, οι έντιμοι άρχοντες και ο ευσεβής λαός, το εσπέρας της 6ης Μαρτίου, ιερά λείψανα και τμήμα της καρδιάς του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας.

Τα ιερά σεβάσματα μετέφερε, στην Καλαμαριά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς.

Το ιερό λείψανο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Ιεράρχης ο οποίος κατέστησε γνωστό τον Άγιο Λουκά στην Ελλάδα.

Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος κ. Νεκτάριος πραγματοποίησε εκτενή και αναλυτική ομιλία για τον βίο του Αγίου Λουκά.

Με την προβολή εικόνων και ιστορικών φωτογραφιών, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε όλη τη ζωή, το ιατρικό χάρισμα, τις κακουχίες που υπέμεινε και τα αμέτρητα θαύματά του.

Η ομιλία, κατά κοινή ομολογία οικοδόμησε και συγκίνησε.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος για τον κόπο της μεταφοράς των ιερών λειψάνων και για την μετάγγιση, με τόσο άμεσο τρόπο, της ζωής του Αγίου Λουκά στις καρδιές των ακροατών.

Τα ιερά λείψανα και η καρδιά του Αγίου θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από νωρίς πρωί, έως αργά το βράδυ, καθ’ όλη δε τη διάρκεια της ημέρας θα τελούνται ιερές Ακολουθίες και ιερά Μυστήρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων