30/09/2023 30/09/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του πληρέστερου καταρτισμού του ιερού της κλήρου, διοργανώνει το Ζ’ κατά σειρά ενιαύσιο ιερατικό συνέδριο, με την ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου. Η επιστημονική αυτή σύναξη των ιερέων της τοπικής Εκκλησίας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2023 - 12:30

Ζ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς – Πρόγραμμα

Διαδώστε:
Ζ’ Ενιαύσιο Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς – Πρόγραμμα

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του πληρέστερου καταρτισμού του ιερού της κλήρου, διοργανώνει το Ζ’ κατά σειρά ενιαύσιο ιερατικό συνέδριο, με την ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Η επιστημονική αυτή σύναξη των ιερέων της τοπικής Εκκλησίας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο «Προκόπειο» Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο και στο Κέντρο “Παναγία η Φιλανθρωπινή” της Ορμύλιας, αντιστοίχως.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου φέρει τον τίτλο: «Προσέχετε ἑαυτοῖς καί παντί τῷ ποιμνίῳ» (Πράξ. κ΄ 28).

Διακονώντας μία ζωντανή ἐνορία στόν μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Πρόκειται για ένα θέμα διαχρονικό, το οποίο άπτεται της σύγχρονης πραγματικότητας και δια τούτο απαιτεί βαθύτερη μελέτη, ακριβώς επειδή ο ιερέας καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των ημερών, μέσα στην εποχή της εξέλιξης, της τεχνολογίας και της κρίσης αξιών και ιδεών.

Οι ιερείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών, κληρικών και ακαδημαϊκών, και παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία του εντονότερου προβληματισμού και της εμβάθυνσης επί θέματος, καθώς μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει χωρισμός των ιερέων σε ομάδες συνεργασίες, εκ των οποίων η κάθε μία ξεχωριστά θα εντρυφήσει σε συγκεκριμένα θέματα σχετιζόμενα με τη θεματική του συνεδρίου.

Ακολουθεί αναλυτικώς το πρόγραμμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων