15/10/2020 15/10/2020 Το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ανδρέου, προστάτου και εφόρου της Σχολής, κηρύσσοντας και επισήμως έτσι την έναρξη των μαθημάτων του νέου έτους. Ο Μητροπολίτης στη σύντομη ομιλία του που απηύθυνε σε...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 19:33

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ανδρέου, προστάτου και εφόρου της Σχολής, κηρύσσοντας και επισήμως έτσι την έναρξη των μαθημάτων του νέου έτους.

Ο Μητροπολίτης στη σύντομη ομιλία του που απηύθυνε σε διδάσκοντες και διδασκομένους, χαιρέτησε τους νέους μαθητές και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καρποφόρα.

Επίσης, ανέγνωσε εκ του πρωτοτύπου τον 85ο Κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου και κατόπιν τον σχολίασε ερμηνεύοντάς τον εν συντομία. «Όλοι μας θα πρέπει να ακολουθούμε τα καθορισμένα υπό της Εκκλησίας. Ψάλλουμε μετά πολλής προσοχής και κατανύξεως. Όχι ως επαγγελματίες. Εμείς πρώτοι πρέπει να ακτινοβολούμε και να προσευχόμαστε και μετά ο λαός υποβάλλεται και μπορεί να συμπροσεύχεται. Οφείλουμε να είμαστε ευλαβείς απροσποίητα και αυθόρμητα». Αυτή είναι και η ευχή του Σεβασμιωτάτου, να μπορούν όσοι προσεγγίζουν τα ιερά Αναλόγια να το κάνουν με τη δέουσα προσοχή εκφράζοντας την κοινή πίστη και εμπειρία της Εκκλησίας.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Διευθυντής της Σχολής, κ. Δημήτριος Βερύκιος, και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμπαράστασή του στην ευόδωση των προσπαθειών, στάθηκε στο έργο που επιτελέστηκε σε αυτή τη δεκαετία λειτουργίας της Σχολής.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία και τα διπλώματα στους επιτυχόντες της προηγούμενης χρονιάς. Να σημειωθεί πως οι τίτλοι σπουδών που απονέμονται από τη Σχολή έχουν την αναγνώριση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όλοι οι παρόντες δέχθηκαν ένα μικρό κέρασμα μετά το τέλος της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων