06/11/2021 06/11/2021 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη, η δεύτερη Ιερατική Σύναξη για τους νεότερους σε ηλικία και σε πρεσβεία χειροτονίας Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κουτρουμάνος, Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 14:43

Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Δεύτερη Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του αγίου Ανδρέου στη Νέα Σμύρνη, η δεύτερη Ιερατική Σύναξη για τους νεότερους σε ηλικία και σε πρεσβεία χειροτονίας Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κουτρουμάνος, Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου και λογιστής της Ιεράς Μητροπόλεώς. Το θέμα που ανέπτυξε αφορούσε στον τρόπο λειτουργίας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στην πορεία της Εκκλησίας και την συνεισφορά της σε έργα φιλανθρωπίας και τόνισε την πνευματική διάσταση της χριστιανικής αλληλεγγύης λέγοντας πως «Αγαπάμε τον Χριστό, άρα αγαπάμε και την εικόνα Του, κάθε άνθρωπο».

Στην συνέχεια, με βάση το Φ.Ε.Κ. ίδρυσης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων (Ε.Φ.Τ.) μίλησε για πρακτικά θέματα, όπως:

α) η διαχείριση του Ε.Φ.Τ. αποτελεί επίσημη διαχείριση και άρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή,

β) η αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου που καταφεύγει σ᾽ εμάς με σεβασμό και υπομονή,

γ) η συλλογή εγγράφων που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση του αιτούντος, και

δ) ότι αποφασίζουμε πάντοτε μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου του Ε.Φ.Τ.

Στο τέλος της Ιερατικής Σύναξης ακολούθησε συζήτηση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων