28/02/2020 28/02/2020 Τις πρώτες πρωινές ώρες πλήρης ημερών ανεπαύθη εν Κυρίω ο πολιός Γέροντας Αρχιμ. π. Βασίλειος Τζοβλάς, ο οποίος επί μακράν σειράν ετών διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη. Ο π. Βασίλειος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1922. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1944 και Πρεσβύτερος το 1951 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο. Μετά από μία ολιγοχρόνιο διακονία στην Χαλκίδα...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 13:15

Εκοιμήθη ο π. Βασίλειος σε βαθιά γηρατειά

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Βασίλειος σε βαθιά γηρατειά

Τις πρώτες πρωινές ώρες πλήρης ημερών ανεπαύθη εν Κυρίω ο πολιός Γέροντας Αρχιμ. π. Βασίλειος Τζοβλάς, ο οποίος επί μακράν σειράν ετών διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη.

Ο π. Βασίλειος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1922. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1944 και Πρεσβύτερος το 1951 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο.
Μετά από μία ολιγοχρόνιο διακονία στην Χαλκίδα μετετέθη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αρχικά τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό αγίου Γερασίμου Ιλισίων και το 1955 διορίσθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.
Από το 1974, που ιδρύθηκε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, μέχρι το 2004 διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ταλαντούχος κληρικός, υπηρέτησε με ζήλο τον ιερό Άμβωνα, το μυστήριο της Μετανοίας και ασχολήθηκε με πολλή επιμέλεια με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, αναδεικνύοντας πλήθος κατηχητικών στελεχών.
Το 2016, μετά από 70 συναπτά έτη ιερατικής διακονίας, συνταξιοδοτήθηκε λόγω γήρατος.
Το 2002 τιμήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με την ανωτάτη εκκλησιαστική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.
Το 2012, κατά την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού (Κυριακή της Σαμαρείτιδος), η Ιερά Μητρόπολη με την ευκαιρία της συμπληρώσεως του 90ου έτους της ηλικίας του και πενήντα ετών συνεχούς ιερατικής διακονίας στην Αγία Φωτεινή, τον τίμησε με τον Χρυσό Σταυρό της Αγίας Φωτεινής, την ανωτάτη διάκριση της Μητροπόλεως.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης την Τρίτη, 3 Μαρτίου, στις 3.00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων