23/01/2023 23/01/2023 Ένας ακόμη κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης αξιώθηκε να συμπληρώσει πενήντα ολόκληρα χρόνια ιερατικής διακονίας. Πρόκειται για τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Διονυσόπουλο, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη. Ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε στο χωριό Πύργος της Τριφυλίας το 1946. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1971 από τον...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 17:34

Η Ι.Μ. Νέας Σμύρνης τίμησε τον π. Αθανάσιο Διονυσόπουλο για τα 50 χρόνια ιερατικής διακονίας

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Νέας Σμύρνης τίμησε τον π. Αθανάσιο Διονυσόπουλο για τα 50 χρόνια ιερατικής διακονίας

Ένας ακόμη κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης αξιώθηκε να συμπληρώσει πενήντα ολόκληρα χρόνια ιερατικής διακονίας.

Πρόκειται για τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Διονυσόπουλο, εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη.

Ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε στο χωριό Πύργος της Τριφυλίας το 1946. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1971 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Τριφυλίας κυρό Στέφανο. Τον Νοέμβριο του 1972 μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Νέας Σμύρνης. Διορίστηκε ως διάκονος στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης και μετά μία τετραετία χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κυρό Χρυσόστομο στις 25 Ιουλίου του 1976. Ως εφημέριος τοποθετήθηκε στον ίδιο Ναό της Αγίας Φωτεινής, στον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός-θεολόγος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2006. Απέκτησαν μαζί με την Πρεσβυτέρα του Δήμητρα 6 παιδιά και 5 εγγόνια.

Για τα πενήντα χρόνια ιερωσύνης και τη μακρά εφημεριακή προσφορά του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ιερουργώντας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, τον τίμησε με ειδική τιμητική πλακέτα. Εξ ονόματος των συνεφημερίων του και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Ιωάννης Αλατέλης του προσέφερε μία ασημένια εικόνα της Αγίας Φωτεινής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων