07/08/2021 21/08/2021 Ρεπορτάζ – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” / ope.gr Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Άλιμο Αττικής. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος...
07 Αυγούστου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 12:27

Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως στον Άλιμο

Διαδώστε:
Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως στον Άλιμο
  • Ρεπορτάζ – Βίντεο: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” / ope.gr

Με την δέουσα ευλάβεια και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων εορτάστηκε και φέτος πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Άλιμο Αττικής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιουμένου από τους ιερείς του Ναού Πρωτ. Στυλιανό Παπαθανασίου και π. Χρήστο Βαρθάλη, καθώς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναλύοντας, μεταξύ άλλων, το νόημα της εορτής. Παρακολουθήστε το κήρυγμα:

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021, τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην συνέχεια ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πέριξ του Ναού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του μετά το πέρας της Λιτάνευσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, απευθυνόμενος στους πιστούς, έκανε αναφορά στους δοκιμαζόμενους εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν δεκάδες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε: “Όλοι μας στρέφουμε την καρδιά μας, την προσευχή μας ενώπιον του Θρόνου του Κυρίου, υπέρ όλων εκείνων των αδελφών μας που δοκιμάζονται, που ενδεχομένως κάποιοι να χάσουν, ας μην επιτρέψει ο Θεός, την ζωή τους, άλλοι τα σπίτια τους, άλλοι την περιουσία τους και όλοι μας το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θέλησε ο καλός Θεός να ζούμε οι άνθρωποι, το οποίο δεν μας ανήκει. Εδώ είμεθα διερχόμενοι.”

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: “Όσο μπορούμε οφείλουμε να διαφυλάξουμε (σ.σ. το φυσικό περιβάλλον) για τις επερχόμενες γενιές. Μέχρι τώρα είχαμε φαινόμενα υπερεκμετάλλευσης και βίαιης παρέμβασης του νόμου της φύσεως. Πληρώνουμε αυτές τις παρεμβάσεις. Έχουμε όμως και τα έκτακτα φυσικά φαινόμενα και τέτοια είναι οι πυρκαγιές που και αυτές προξενούν αφάνταστη ζημιά. Ας παρακαλέσουμε λοιπόν απόψε όλοι μας θερμά τον Κύριο να λυτρώσει και τον τόπο μας, αλλά και άλλες χώρες – βλέπετε δεν είναι φαινόμενο ελλαδικό μόνο – από την φοβερή αυτή δοκιμασία των πυρκαγιών. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους!”

 

Φωτογραφίες: Nίκος Οικονόμου / ope.gr – Μεταμόρφωση Σωτήρος Καλαμακίου

ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:



 

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων