24/09/2021 24/09/2021 Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης και Αλίμου κ. Συμεών, τελέστηκε σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2021, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου. Χθες, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Ακολούθησε αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ γύρω στις...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 17:09

Με τον Μητροπολίτη Ν.Σμύρνης Συμεών γιόρτασε η Μυρτιδιώτισσα του Αλίμου

Διαδώστε:
Με τον Μητροπολίτη Ν.Σμύρνης Συμεών γιόρτασε η Μυρτιδιώτισσα του Αλίμου

Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης και Αλίμου κ. Συμεών, τελέστηκε σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου 2021, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου.

Χθες, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Ακολούθησε αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ γύρω στις 20:30 έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς το απόγευμα, στις 18.30, θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα.

Ο Ναός του Αλίμου φέρει το όνομα της προστάτιδος και πολιούχου της νήσου των Κυθήρων. Η ονομασία Μυρτιδιώτισσα, ως προσωνύμιο της Παναγίας, προέρχεται από την εικόνα που βρέθηκε στα Κύθηρα ανάμεσα σε μυρτιές. Από εκεί, οι Κυθήριοι του Αλίμου έφεραν την παράδοση και διέδωσαν την τιμή στην Παναγία, την επονομαζομένη και Μυρτιδιώτισσα.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων