01/01/2021 01/01/2021 Σήμερα, Παρασκευή, πρώτη ημέρα του νέου έτους 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη. Σήμερα, Πρωτοχρονιά, επέλεξε να τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος Γεωργίου. Ο πατήρ, πλέον, Σπυρίδων είναι υιός του π. Θεοδώρου Γεωργίου, Προισταμένου επί σειρά ετών του ομώνυμου Ναού,...
01 Ιανουαρίου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 15:53

Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Νέος Διάκονος στην Ι. Μητρόπολη Νέας Σμύρνης

Σήμερα, Παρασκευή, πρώτη ημέρα του νέου έτους 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη. Σήμερα, Πρωτοχρονιά, επέλεξε να τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Σπυρίδωνος Γεωργίου. Ο πατήρ, πλέον, Σπυρίδων είναι υιός του π. Θεοδώρου Γεωργίου, Προισταμένου επί σειρά ετών του ομώνυμου Ναού, όπου ο νέος Διάκονος γεννήθηκε και ανδρώθηκε.

Είναι 25 ετών, έγγαμος και αναμένει, συν Θεώ, το πρώτο του τέκνο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτά στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Ακολουθεί η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών:

Τριπλό το εορτολογικό περιεχόμενο της σημερινής ημέρας, αγαπητοί μου αδελφοί. Το πρώτο, η περιτομή του Κυρίου. Η υπακοή του Κυρίου στον Μωσαικό νόμο για την περιτομή της σάρκας επιβεβαιώνει την πραγματικότητα της θείας Ενανθρωπήσεως. Το δεύτερο, η μνήμη ενός εκ των μεγαλυτέρων Πατέρων και διδασκάλων της Εκκλησίας μας, του αγίου και Μεγάλου Βασιλείου. Και το τρίτο, η αλλαγή του χρόνου. Η είσοδός μας σε ένα νέο ημερολογιακό έτος. Ο χρόνος πλέον μετά τη σάρκωση του λυτρωτού μας Κυρίου γίνεται ιερός και αποκτά σωτηριολογικό περιεχόμενο. Κάθε καινούργιο έτος είναι ένα σωτήριο έτος.

Κατά τη σημερινή ημέρα οικονόμησε ο Κύριος να πραγματοποιηθεί και η εις Διάκονον χειροτονία σου, αγαπητέ Σπυρίδων. Εδώ στην ενορία της αγίας Βαρβάρας που βαπτίστηκες, που ανδρώθηκες βιολογικά και πνευματικά. Εδώ, που ήρθες σε κοινωνία γάμου με την καλή σύζυγό σου Ελένη, η οποία κυοφορεί και αναμένει σε λίγο το πρώτο παιδί σας.

Είχες την ιδιαίτερη ευλογία να γεννηθείς στα σπλάχνα μιάς υποδειγματικής ιερατικής οικογένειας. Εγγονός ενός σεμνού και ευλαβούς λευίτου του μακαριστού π. Σπυρίδωνος Αντωνοπούλου προς τιμήν του οποίου έλαβες κατά το βάπτισμά σου το όνομα που φέρεις. Υιός του εκλεκτού πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου και της σεμνής πρεσβυτέρας μητρός σου Δήμητρας, που αμφότεροι εδώ και δεκαετίες με ζήλο και αυταπάρνηση διακονούν την ενορία της αγίας Βαρβάρας και επιτελούν ένα αξιοθαύμαστο έργο. Αυτής της ενορίας και αυτού του ευλογημένου έργου καρπός είσαι και συ ο ίδιος και η απόφασή σου να ιερωθείς, ακολουθώντας το παράδειγμα και τα βήματά του πατέρα σου.

Αγαπητέ Σπυρίδων,

Η σημερινή εορτή του Μεγάλου Βασιλείου κατά την οποία τελείται η χειροτονία σου, μου δίνει την αφορμή με πολλή πατρική αγάπη να σου επισημάνω τα ακόλουθα.

Το πρόσωπο και ο θεοφιλής βίος του αγίου Βασιλείου να αποτελούν πηγή έμπνευσης στην ιερατική ζωή σου.

Να μελετάς με ζήλο και δίψα πνευματική τα σοφά συγγράμματα του μεγάλου διδασκάλου.

Όπως εκείνος «ανεμάξατο», δηλαδή αποτύπωσε στη ζωή του, «πάντων των αγίων τας αρετάς», έτσι και συ να αντιγράφεις στη ζωή σου τις αρετές του, που είναι κοινές σε όλους τους Αγίους.

● Την αγάπη του προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

● Την καθαρότητα του βίου του.

● Την αφοσίωσή του στην Εκκλησία.

● Τον ένθεο ζήλο και την ακάματη εργατικότητά του.

● Την θυσιαστική αγάπη του για το ποίμνιό του και ιδιαιτέρως τους αναγκεμένους, τους «ελαχίστους αδελφούς» του Κυρίου.

Τρέφουμε, αγαπητό μου παιδί, όλοι μας και ιδιαιτέρως ο ταπεινός επίσκοπός σου χρηστές ελπίδες για το πρόσωπό σου και την είσοδό σου στην ιερατική μας οικογένεια. Και σε συνοδεύουμε αυτή την ιερή ώρα με τις ολόθερμες προσευχές μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων