27/02/2023 27/02/2023 Για τον πνευματικό αγώνα της μετανοίαας και της νηστείας κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών σε Εγκύκλιο που εξέδωσε για την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. «Την εμπειρία της μετάνοιας καλούμαστε να οικειωθούμε ιδιαίτερα τώρα, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βιώσουμε το νόημα της ιερής περιόδου. Αλλά και να προετοιμαστούμε πνευματικά...
27 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2023 - 15:02

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης για τον πνευματικό αγώνα της μετανοίας και της νηστείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης για τον πνευματικό αγώνα της μετανοίας και της νηστείας

Για τον πνευματικό αγώνα της μετανοίαας και της νηστείας κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών σε Εγκύκλιο που εξέδωσε για την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

«Την εμπειρία της μετάνοιας καλούμαστε να οικειωθούμε ιδιαίτερα τώρα, τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να βιώσουμε το νόημα της ιερής περιόδου. Αλλά και να προετοιμαστούμε πνευματικά για να συμμετάσχουμε αξίως στον εορτασμό του θείου Πάθους και της ένδοξης Αναστάσεως του Κυρίου μας» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος και, μεταξύ άλλων, συμπληρώνει:

«Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι και περίοδος νηστείας. Νηστείας πρωτίστως πνευματικής· ν᾽ απέχουμε δηλαδή από εφάμαρτες πράξεις, άπρεπα λόγια, εμπαθείς επιθυμίες, ακάθαρτους λογισμούς. Νηστείας όμως και σωματικής, που σημαίνει αποχή από ορισμένες τροφές που έχει ορίσει η Εκκλησία μας. Όχι βέβαια γιατί τις θεωρούμε ακάθαρτες, αλλά γιατί η λιτή δίαιτα και η αποχή από λιπαρές τροφές μας βοηθούν να υπερνικήσουμε το σαρκικό φρόνημα και να χαλιναγωγήσουμε τα πάθη μας. Νηστεύουμε για την αγάπη του Χριστού μας. Όχι για να μας δούν και να μας επαινέσουν οι άνθρωποι. Μακριά από μας το πνεύμα της επίδειξης. Η φαρισαική υπόκριση. Ο πειρασμός του φαίνεσθαι.»

Αναλυτικά η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών για την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων