15/05/2023 15/05/2023 Την πολιούχο και προστάτιδα Μεγαλομάρτυρα και ισαπόστολο Αγία Φωτεινή πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο, 13 – 14 Μαϊου 2023, η Νέα Σμύρνη. Το απόγευμα της Κυριακής, με το πέρας του Μεθεόρτου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση τόσο της ιερής Εικόνας της Αγίας Φωτεινής όσο και των τιμίων λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό. Η πομπή έφτασε στην...
15 Μαΐου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 8:20

Πάνδημη η λιτάνευση της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πάνδημη η λιτάνευση της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη (ΦΩΤΟ)

Την πολιούχο και προστάτιδα Μεγαλομάρτυρα και ισαπόστολο Αγία Φωτεινή πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο, 13 – 14 Μαϊου 2023, η Νέα Σμύρνη.

Το απόγευμα της Κυριακής, με το πέρας του Μεθεόρτου Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση τόσο της ιερής Εικόνας της Αγίας Φωτεινής όσο και των τιμίων λειψάνων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Η πομπή έφτασε στην κεντρική Πλατεία της πόλεως όπου αναπέμφθηκε η καθιερωμένη δέηση, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σεβασμ. Μητροπολίτου μας προς τον λαό που ήταν συγκεντρωμένος.

Του πανηγυρικού Εσπερινού και της λιτανείας προέστη ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ακολουθεί ο λόγος του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών:

Εορτάζει, αγαπητοί αδελφοί, αγαπητοί Νεοσμυρνιώτες, εορτάζει σήμερα η πόλη μας. Τιμά την πολιούχο και προστάτιδα Μεγαλομάρτυρα και ισαπόστολο Αγία Φωτεινή. Το πρωί τελέσαμε τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό. Κι απόψε λιτανεύουμε την ιερή εικόνα της για να ευλογηθεί η πόλη μας. Για να επικαλεστούμε τις πρεσβείες της Μεγαλομάρτυρός μας προς τον αναστημένο Κύριό μας.

Αν θα μπορούσαμε, αγαπητοί μου, να τη ρωτήσουμε τι έχει να μας πεί, τι θα μας έλεγε σήμερα, σ’ εμάς τους χριστιανούς της Νέας Σμύρνης;

● Προσέξτε! Είστε λογικά δημιουργήματα του Θεού. Η αγάπη και ο αμοιβαίος σεβασμός να διέπει τις σχέσεις σας. Μην τρώγεστε σαν τα σκυλιά! Αν σείς οι ώριμοι και μεγαλύτεροι τρώγεστε μεταξύ σας για τα κομματικά και για τα ποδοσφαιρικά, γιατί εξανίστασθε για το μπούλινγκ των παιδιών στα σχολεία, στα γήπεδα, στις καφετέριες; Εσάς τους μεγαλύτερους, τις ηγεσίες σας μιμούνται. Δεν μάθατε από την ιστορία ότι η φαγωμάρα και η διχόνοια σας οδήγησαν στις μεγαλύτερες εθνικές συμφορές; «Αν δαγκάνετε και τρώτε ο ένας τον άλλον, τονίζει ο απόστολος Παύλος, προσέξτε μήπως αλληλοεξοντωθείτε» (Γαλ. 5,15).

● Προσέξτε! Σε τι Θεό πιστεύετε; Στον αληθινό Θεό και Πατέρα σας ή στα διάφορα είδωλα της εποχής: το χρήμα, την ύλη, την ευμάρεια και τις απολαύσεις; Ποιο νόημα, τελικά, δίνετε στη ζωή σας; Μήπως των υλιστών του «φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν» ‒ας φάμε και ας πιούμε, γιατί αύριο δεν θα ζούμε; (Α’ Κορ. 15,32).

● Προσέξτε! Μη ξεγελιέστε! Δεν είστε αιώνιοι πάνω στη γη. Είστε φθαρτοί και παροδικοί. Ο θάνατος παραμονεύει. «Απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν, μετά δε τούτο κρίσις» (Εβρ. 9,27). Και ο θάνατος έρχεται αιφνίδια, απροειδοποίητα, βρίσκοντάς σας συχνά μέσα στην παραζάλη των μεριμνών και των απολαύσεων: «Άφρον, ταύτη τη νυκτί την ψυχήν σου απαιτούσιν από σου» ‒Ανόητε! Αυτή τη νύκτα θα παραδώσεις τη ζωή σου (Λουκ. 12,20).

Αδελφοί μου αγαπητοί,

Η αγία Φωτεινή μας φωνάζει: Χριστός ανέστη!

Για τον αναστημένο Χριστό έφτασα μέχρι το μαρτύριο. Γι’ Αυτόν έχυσα το αίμα μου.

Αληθώς ανέστη ο Κύριος! Πέστε το και σείς. Όχι μόνο με τα χείλη σας, αλλά με την αναστημένη ελπίδα στην καρδιά και με την αναστημένη ζωή σας. Αμήν.

Διαβάστε επίσης: 

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης

Η πόλη της Νέας Σμύρνης εορτάζει την πολιούχο της Αγία Φωτεινή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων