09/02/2020 09/02/2020 Σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Αργυρούπολη. Κατά τη θεία Λειτουργία προέβη και στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Σπυρίδωνος Παφτούνου. Ο π. Σπυρίδων που τον προηγούμενο μήνα χειροτονήθηκε διάκονος και εντάχθηκε στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεώς, θα...
09 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2020 - 22:40

“Στήριγμά σου, ο ζων και αληθινός Θεός. Πηγή δυνάμεως η προσευχή”

Διαδώστε:
“Στήριγμά σου, ο ζων και αληθινός Θεός. Πηγή δυνάμεως η προσευχή”

Σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Αργυρούπολη. Κατά τη θεία Λειτουργία προέβη και στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Σπυρίδωνος Παφτούνου.

Ο π. Σπυρίδων που τον προηγούμενο μήνα χειροτονήθηκε διάκονος και εντάχθηκε στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεώς, θα τοποθετηθεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως. Παράλληλα θα συνεχίσει να εργάζεται και ως ιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί η προσφώνηση του Σεβασμ. Μητροπολίτου:

«Αγαπητέ μου π. Σπυρίδων,

Πριν από ένα μήνα περίπου έλαβες τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του διακόνου. Σήμερα καλείσαι να λάβεις τον δεύτερο, αυτόν του Πρεσβυτέρου. Έτσι, με τη χάρη του Θεού που θεραπεύει την ανθρώπινη αδυναμία μας και αναπληρώνει κάθε έλλειψή μας, θα λάβεις το πλήρωμα της ιερατικής αξίας και τιμής. Για να ιερουργείς τα μυστήρια της πίστεώς μας. Για να κηρύττεις το ευαγγέλιο της σωτηρίας. Για να χειραγωγείς τους αδελφούς μας στην πορεία τους προς τη Βασιλεία του Θεού.

Απροσμέτρητη, παιδί μου, η τιμή. Παράλληλα, μεγάλη και η ευθύνη. Ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή μας, που η άρνηση, η αμφισβήτηση και η ανελέητη κριτική πολλών στοχοποιεί καθημερινά τον θεσμό της Εκκλησίας, τους λειτουργούς της, το Ευαγγέλιο, τη χριστιανική ζωή.

Η ελπίδα και η ολόθερμή ευχή μας είναι να φυλάξεις μέχρι τέλους την παρακαταθήκη που σε λίγο θα λάβεις καθαρή και αμόλυντη και να λειτουργήσεις ως γνήσιος και αφοσιωμένος λειτουργός της Εκκλησίας.

Η ιερατική ζωή και διακονία είναι ένας δύσκολος και ανηφορικός δρόμος, σπαρμένος με ποικίλους πειρασμούς. Μην επιτρέψεις ποτέ στην απογοήτευση και την αποθάρυνση να μαράνουν τον ζήλο σου και να δηλητηριάσουν την ιερατική σου ψυχή.

Στήριγμά σου ο ζων και αληθινός Θεός.

Πηγή δυνάμεως η θερμή προσευχή σου.

Τροφή πνευματική, εκτός από το άχραντο σώμα και το τίμιο αίμα του Κυρίου μας, η μελέτη του λόγου του Θεού, η ανάγνωση των βίων των Αγίων, η σπουδή της απλανούς πατερικής σοφίας.

Καθημερινός σου αγώνας να μείνεις ταπεινός. Και η ιερατική σου ζωή και παρουσία να εκπέμπει ευλάβεια και σεμνότητα. Έτσι θα έλκεις τη χάρη του Θεού και θα κερδίζεις την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των αδελφών μας χριστιανών, αλλά και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως.

Αγαπητέ μου Σπυρίδων,

Ιδού! Η Ωραία Πύλη είναι ανοιχτή. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σε αναμένει!».

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων