28/02/2023 01/03/2023 Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και μεγάλης ευλάβειας τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης ο πρώτος Κατανυκτικός «Συγχωρητικός Εσπερινός». Πρόκειται για τον Εσπερινό με τον οποίο ουσιαστικά αρχίζει η κατ’ εξοχήν ιερά περίοδος, η ιερότερη χρονική περίοδος και η καρδιά του εκκλησιαστικού...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 0:33

Συγχωρητικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης

Διαδώστε:
Συγχωρητικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και μεγάλης ευλάβειας τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης ο πρώτος Κατανυκτικός «Συγχωρητικός Εσπερινός». Πρόκειται για τον Εσπερινό με τον οποίο ουσιαστικά αρχίζει η κατ’ εξοχήν ιερά περίοδος, η ιερότερη χρονική περίοδος και η καρδιά του εκκλησιαστικού έτους, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Κατά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, μοναδική σε βάθος και ωραιότητα ακολουθία στο κατώφλι της Μεγάλης Σαρακοστής, και πριν από το «Νυν απολύεις» ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γκλίβας, Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, εξεφώνησε την Ομιλία του, επικεντρωμένη στη σημασία και τη σπουδαιότητα της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Με το πέρας της ομιλίας του πρώτου αυτού Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός της Νέας Σμύρνης ζήτησε συγχώρηση ο ένας από τον άλλο και ευχηθήκε να είναι καλή και ευλογημένη και η εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

 

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων