30/08/2021 30/08/2021 Χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αλεξάνδρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παλαιό Φάληρο με την παρουσία και συμμετοχή κληρικών, Πολιτικών Αρχών, Φαληριωτών αλλά και πιστών χριστιανών από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι περισσότεροι από τους πιστούς στάθηκαν...
30 Αυγούστου, 2021 - 8:09

Το Παλαιό Φάληρο τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Αλέξανδρο

Διαδώστε:
Το Παλαιό Φάληρο τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Αλέξανδρο

Χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αλεξάνδρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Παλαιό Φάληρο με την παρουσία και συμμετοχή κληρικών, Πολιτικών Αρχών, Φαληριωτών αλλά και πιστών χριστιανών από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι περισσότεροι από τους πιστούς στάθηκαν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ακούγοντας την Ακολουθία από τα εξωτερικά ηχεία.

Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Γκλίβας, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς και Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλίμου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στον αγώνα που κατέβαλε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Πρώτης Οίκουμενικής Συνόδου. Η προσπάθειά του αυτή είχε ως σκοπό, αφενός την προστασία των πιστών από την πλάνη του Αρείου και αφετέρου τη διαφύλαξη της εκκλησιαστικής ενότητας.

Η ενότητα της πίστεως έχει ιδιαίτερη αξία, αλλά πρέπει να φαίνεται και στις άλλες πτυχές της ζωής των χριστιανών. Αιτία της διάσπασης της ενότητας είναι η αμαρτία, εναντίον της οποίας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε με τον πνευματικό μας αγώνα.

Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του Αγίου Αλεξάνδρου και του τιμίου του Λειψάνου, διερχομένων διά των οδών Αγίου Αλεξάνδρου – Τρίτωνος – Πρωτέως – Αλκυόνης, μία λιτανευτική πομπή τροποποιημένη και συντομευμένη λόγω της πανδημίας του COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων