26/02/2023 26/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών μετέβη την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στην Αργυρούπολη όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον διάκονο π. Μάριο Τζουτζά. Ο π. Μάριος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγγαμος κληρικός, πατήρ ενός τέκνου και αναμένει, συν...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 17:43

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης την Κυριακή της Τυρινής

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης την Κυριακή της Τυρινής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών μετέβη την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, στην Αργυρούπολη όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον διάκονο π. Μάριο Τζουτζά.

Ο π. Μάριος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγγαμος κληρικός, πατήρ ενός τέκνου και αναμένει, συν Θεώ, το δεύτερο. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 2020 και μέχρι σήμερα διακονούσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος είπε :

«Με πολλή αγάπη αλλά και συναίσθηση της ευθύνης μου ως επισκόπου σου επισημαίνω:

Να έχεις, παιδί μου, φόβο Θεού. Ο αθεόφοβος ιερεύς είναι μια τραγική φιγούρα που αντί να οικοδομεί γκρεμίζει. Αντί να ωφελεί βλάπτει. Γίνεται αιτία να σκανδαλίζονται οι πιστοί.

Να έχεις ευλάβεια ψυχής. Θα προσεγγίζεις καθημερινά την αγία Τράπεζα. Θα ιερουργείς τα μυστήρια της πίστεως. Θα πιάνεις στα χέρια σου τα Τίμια Δώρα. Η ευλάβεια και το δέος να μη σου λείψουν ποτέ. Μην αφεθείς στον πειρασμό της εξοικείωσης και της συνήθειας. Μην αποκτήσεις νοοτροπία επαγγελματία ιερωμένου.

Να έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό και Πατέρα μας. Στην αγάπη και τη μέριμνά Του να αναθέτεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Ο,τι χρειάζεσαι, θα σου το δώσει και με το παραπάνω. Γι᾽ αυτό μην επιτρέψεις στη φιλοχρηματία να διαβρώσει την ιερατική σου συνείδηση.

Αγαπητέ μου π. Μάριε! Οι ουρανοί ανοίγουν! Η χάρη του Παναγίου Πνεύματος κατέρχεται! Άνοιξε και συ την καρδιά σου και δέξου το Χάρισμα!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων