03/01/2021 03/01/2021 Σήμερα, Κυριακή, πρώτη Κυριακή του νέου έτους αυτή των προ των Φώτων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αργυρούπολη και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Μαρίου-Ματθαίου Τζουτζά. Ο πατήρ Μάριος υπήρξε νεωκόρος στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, είναι 28 ετών, έγγαμος και αναμένει, συν...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 14:44

“Ύψιστη τιμή για έναν Χριστιανό να γίνει κληρικός”

Διαδώστε:
“Ύψιστη τιμή για έναν Χριστιανό να γίνει κληρικός”

Σήμερα, Κυριακή, πρώτη Κυριακή του νέου έτους αυτή των προ των Φώτων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αργυρούπολη και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Μαρίου-Ματθαίου Τζουτζά.

Ο πατήρ Μάριος υπήρξε νεωκόρος στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, είναι 28 ετών, έγγαμος και αναμένει, συν Θεώ, το πρώτο του τέκνο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθεί η προσφώνηση του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: 

Πρώτη Κυριακή του νέου έτους η σημερινή, αγαπητοί μου αδελφοί. Ονομάζεται «Κυριακή προ των Φώτων» επειδή προηγείται της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων. Και κατά τη σημερινή Κυριακή θα τελεσθεί εντός ολίγου η εις Διάκονον χειροτονία του αγαπητού μας Μαρίου. Είναι πτυχιούχος της θεολογίας, έγγαμος, αναμένουν με τη σύζυγό του το πρώτο τους παιδί, και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί ως νεωκόρος αυτής της ενορίας. Όραμά του να γίνει κληρικός. Να υπηρετήσει την Εκκλησία μας. Και το όραμά του αυτό με τη χάρη του Θεού παίρνει σάρκα και οστά σήμερα.

Δοξάζουμε το όνομα του Κυρίου. Εκείνος είναι που φυτεύει τον πόθο της ιερωσύνης σε μια νεανική καρδιά. Κι Εκείνος καταδέχεται να Τον υπηρετούμε εμείς οι ατελείς και αδύναμοι άνθρωποι.

Χάρισμα κορυφαίο του Θεού η ιερωσύνη και ύψιστη τιμή για ένα νέο Χριστιανό να γίνει κληρικός.

Παράλληλα όμως και μεγάλη η ευθύνη του να φανεί άξιος αυτής της μεγάλης τιμής και να ευαρεστήσει ως ιερωμένος ενώπιον του Θεού αλλά και των αδελφών του χριστιανών που θα κληθεί να υπηρετήσει.

Το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα προέρχεται από τη Β’ επιστολή του αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο.

Τέσσερις προτροπές ιδιαίτερης σημασίας που του απευθύνει είναι πάντοτε επίκαιρες και ισχύουν για κάθε κληρικό. Θα τις επαναλάβω, λοιπόν, κι εγώ σήμερα προς τον αγαπητό Μάριο επ᾽ ευκαιρία της εις Διάκονον χειροτονίας του.

«Νήφε εν πάσι». Να είσαι άγρυπνος. Να επαγρυπνείς στη ζωή σου. Πως ζεις, πως συμπεριφέρεσαι. Πως εκπληρώνεις τα καθήκοντά σου.

«Κακοπάθησον!». Να κουραστείς. Να μοχθήσεις. Η ιερωσύνη δεν είναι ανάπαυση και καλοπέραση, αλλά αγώνας και κόπος για χάρη του Χριστού και των αδελφών μας που διακονούμε.

«Έργον ποίησον ευαγγελιστού». Χρέος του κληρικού να εργασθεί για τη διάδοση του Ευαγγελίου. Να διδάξει. Να κηρύξει. Να καθοδηγεί στον δρόμο του Θεού τους αδελφούς του.

«Τη διακονίαν σου πληροφόρησον». Ο κληρικός οφείλει να έχει συναίσθηση της αποστολής του και να εκπληρώνει το καθήκον του στην υπηρεσία του Θεού και της αγίας Εκκλησίας μας.

Αγαπητέ Μάριε,

Να θυμάσαι σε όλη την ιερατική σου ζωή τις προτροπές αυτές του αποστόλου Παύλου και ν᾽ αγωνίζεσαι να τις τηρείς. Έτσι και στον Θεό θα ευαρεστείς και τον Επίσκοπό σου που αναλαμβάνει την ευθύνη της χειροτονίας σου θα αναπαύεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων