02/12/2020 02/12/2020 Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ναύπακτο, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλοακαρνανίας και Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχοι Ιωάννης Δαλαχάνης και Απόστολος Μαρτζάκλης, και είχαν μια ουσιαστική και αποδοτική συζήτηση μαζί του σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19). Οι δύο...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:37
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 21:26

Ανώτατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ανώτατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ναύπακτο, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλοακαρνανίας και Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχοι Ιωάννης Δαλαχάνης και Απόστολος Μαρτζάκλης, και είχαν μια ουσιαστική και αποδοτική συζήτηση μαζί του σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19).

Οι δύο ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αστυνομικούς για το έργο τους, εν μέσω πολλών κινδύνων ακόμη και με κρούσματα του κορωνοϊού σε Αστυνομικούς. Τους υπενθύμισε ότι στην πρώτη περίοδο της πανδημίας ήταν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας για την αντιμετώπισή της και παρουσίασε σε 100 περίπου τηλεοπτικές εμφανίσεις τα κατάλληλα επιχειρήματα για την στήριξη της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και την προφύλαξή μας από τον ιο.

Τους διαβεβαίωσε, όπως άλλωστε τους ήταν γνωστόν, ότι στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα, και επήνεσε τους πολίτες της Ναυπακτίας επειδή αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία και είναι ευάγωγοι.

Τους ανέφερε ακόμη το σημαντικό σχόλιο του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου από το Πηδάλιο στον ΞΣΤ΄ Αποστολικό Κανόνα: «Σημείωσε ότι ως φονεύς καταδικάζεται και εκείνος ο άνθρωπος, ο οποίος εν καιρώ πανώλης ηξεύρωντας ότι είναι μεμολυσμένος, υπάγει εις οίκους, και πολιτείας, και μολύνει και τους άλλους, και γίνεται πολλών φόνων αίτιος».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο το Αστυνομικό Σώμα να έχουν υγεία και να δώσει ο Θεός σύντομα την απαλλαγή από την πανδημία αυτή, αλλά και να ανοίξουν και πάλι οι Ιεροί Ναοί για τους πιστούς, ώστε να προσεύχονται και να λατρεύουν ορθοδόξως τον Θεό, που το έχουν μεγάλη ανάγκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων