07/12/2020 07/12/2020 Στις πόρτες των πλοίων προς ευλογία των ναυτιλλομένων πήγε ανήμερα της εορτής του προστάτη τους, Αγίου Νικολάου, ο εφημέριος του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αντιρρίου, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Θεοφάνης. Μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο Εφημέριος του ναού, κρατώντας την εικόνα του Αγίου στα χέρια του,...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 18:46

Αντίρριο: Στις πόρτες των ferry προς ευλογία των ναυτικών

Διαδώστε:
Αντίρριο: Στις πόρτες των ferry προς ευλογία των ναυτικών

Στις πόρτες των πλοίων προς ευλογία των ναυτιλλομένων πήγε ανήμερα της εορτής του προστάτη τους, Αγίου Νικολάου, ο εφημέριος του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αντιρρίου, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Θεοφάνης. Μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο Εφημέριος του ναού, κρατώντας την εικόνα του Αγίου στα χέρια του, έφτασε μέχρι το λιμάνι, για να ευλογήσει τους ναυτικούς• μια παράδοση που στο Αντίρριο τηρείται εδώ και πολλά χρόνια.

Μέχρι πέρυσι, βέβαια,  μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας γινόταν λιτανεία στους δρόμους, με την εικόνα να φτάνει μέχρι τις πόρτες των ferry boat με συνοδεία πιστών. Φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων αυτό δεν έγινε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων