31/01/2024 31/01/2024 Μετά τον Εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκαν και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι του εφετινού Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας....
31 Ιανουαρίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2024 - 18:16

Απονομή βραβείων Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Απονομή βραβείων Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

Μετά τον Εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκαν και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι του εφετινού Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Το θέμα του Διαγωνισμού δόθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και ήταν: «Ο άνθρωπος του Θεού και ο “μετάνθρωπος” της τεχνολογίας».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής, Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Ναυπάκτου, μαθητές που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό και γονείς.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο π. Θωμάς Βαμβίνης παρουσίασε το πως εργάστηκε η επταμελής Επιτροπή των βαθμολογητών και έδωσε κατόπιν τον λόγο στο μέλος της Επιτροπής κ. Απ. Τσακούμη, ο οποίος αναφέρθηκε σε βασικά στοιχεία της προκήρυξης του Διαγωνισμού και κατόπιν στο πως ανταποκρίθηκαν οι μαθητές, που κατέθεσαν έργα τους στον Διαγωνισμό.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό και είναι τα ακόλουθα:

Για το Γυμνάσιο:

  • Το Α΄ Βραβείο διηγήματος απονεμήθηκε στην Βασιλική Λιανού του Λάμπρου, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το Διήγημά της «Adamχψ070 Eveχψ006».
  • Το Α΄ Βραβείο ποιήματος απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Πατσαούρα του Κωνσταντίνου, μαθητή του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το Ποίημά του «Συν–εργάτες».
  • Α΄ Έπαινοι απονεμήθηκαν: στον Απόστολο Βλάχο του Κωνσταντίνου, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για το Ποίημά του «Ο άνθρωπος του Θεού και ο άνθρωπος της τεχνητής νοημοσύνης»· στην Ευανθία Χριστιά του Γεωργίου, μαθήτρια του Γυμνασίου Αντιρρίου, για το Ποίημά της «Ένα ρομπότ είμαι και εγώ» και στην Νικολίνα Ειρήνη Λιάκου του Κωνσταντίνου, μαθήτρια του Γυμνασίου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, για το Ποίημά της «Συν-τέλεια».

Για το Λύκειο:

  • Το Α΄ Βραβείο διηγήματος απονεμήθηκε στον Χρήστο Κλειώρη του Σπυρίδωνος, μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, για το Διήγημά του «Ούτε… άνθρωπος, ούτε… μετάνθρωπος, αλλά συνάνθρωπος».
  • Το Α΄ Βραβείο ποιήματος απονεμήθηκε στην Μαρία Νικολίνα Ψυχάρη του Κωνσταντίνου, μαθήτρια του Γεν. Λυκείου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, για το Ποίημά της «Η θάλασσα των θαυμάτων».
  • Α΄ Έπαινος απονεμήθηκε στον Βασίλειο Κωνσταντίνο Παππά του Αποστόλου, μαθητή του 2ου Γεν. Λυκείου Ναυπάκτου, για το Διήγημά του «Η τελευταία Κυριακή».

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος, με ιστορική αναφορά στα φιλοσοφικά και θεολογικά κινήματα που παρουσιάστηκαν από τον 16ο αιώνα στην Ευρώπη, έδειξε πως φθάσαμε να μιλάμε σήμερα για «μετάνθρωπο». Είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που παρατηρούν τις ιδέες που γεννιούνται μέσα στις κοινωνίες, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειές τους. Χρειαζόμαστε ένα «παρατηρητήριο» ιδεών που θα μας προετοιμάζη για το μέλλον. Συνεχάρη τα παιδιά που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, την Επιτροπή, τους καθηγητές και τους γονείς και ευχήθηκε, μέσα από αυτά τα παιδιά να βγούν άνθρωποι, που όχι μόνο θα γνωρίζουν καλά την σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά που θα μπορούν να βάζουν κριτήρια για την καλή χρήση όλων των μελλοντικών τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον κ. Καζαντζή, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση και είπε ότι η συμμετοχή 42 μαθητών σε έναν τέτοιο Διαγωνισμό, από μια περιοχή 9 περίπου δημοσίων και ιδιωτικών Σχολείων, είναι πολύ σημαντική. Είπε ότι ο Διαγωνισμός αυτός έχει μια διάρκεια περίπου δεκαετίας και ο ίδιος ως Προιστάμενος είναι συνδιοργανωτής σε επτά τουλάχιστον σχολικά έτη. Συνεχάρη τους μαθητές για το πολύ καλό επίπεδο των εργασιών που κατέθεσαν στον Διαγωνισμό. Για το θέμα του Διαγωνισμού είπε ότι είναι ένα θέμα αιχμής, διότι ήδη η τεχνητή νοημοσύνη, ορθότερα τεχνητή ευφυία, άρχισε να δείχνη και αρνητικές συνέπειες και χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε πολύ κριτικά, διότι χωρίς κανόνες η τεχνολογία δεν βοηθά τον άνθρωπο.

Κατόπιν δόθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν και η κ. Χριστίνα Καρανικόλα με την κ. Μαρία Κουτούση, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού, διάβασαν αποσπάσματα από τα διηγήματα και τα ποιήματα που βραβεύτηκαν.

Την Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελούσαν: Οι θεολόγοι Απόστολος Τσακούμης και Ελένη Εξάρχου και οι φιλόλογοι: Χριστίνα Καρανικόλα-Σχοινά, Μαρία Κουτούση-Σύψα, Θεοδώρα Σιαμπαλή-Τούρκα και Χρυσούλα Μαντζαβά-Πιτσιάκκα. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο π. Θωμάς Βαμβίνης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων