23/01/2022 23/01/2022 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2021, στον Όρθρο και τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γαλατά, ο οποίος ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αυτοδιοικητικά όμως στον Δήμο Ναυπακτίας. Στην θεία Λειτουργία...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 15:57

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Γαλατά

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Γαλατά

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2021, στον Όρθρο και τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γαλατά, ο οποίος ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αυτοδιοικητικά όμως στον Δήμο Ναυπακτίας.

Στην θεία Λειτουργία συμμετείχαν εκτός από τον εφημέριο της Ενορίας του Γαλατά π. Γεώργιο Μπίμπο, ο π. Ανδρέας Καππές του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου και ο Διάκονος Αμβρόσιος Καλλιάφας. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος του Δημοτικού Διαμερίσματος Χάλκειας κ. Σπύρος Τραχύλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλατά κ. Λευτέρης Μπαλωμένος και πιστοί της Ενορίας του Γαλατά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα που έκανε λόγο για την θεραπεία του τυφλού στην Ιεριχώ. Ο τυφλός ήθελε να αποκτήση την όρασή του και να παύση να επαιτή, και ο Χριστός ικανοποίησε το αίτημά του.

Τόνισε ότι έγινε συνάντηση μεταξύ του Χριστού που είναι το Φως του κόσμου, ο μεγάλος Οφθαλμός που βλέπει τα πάντα, και του τυφλού που βρισκόταν στο σκοτάδι, όμως μεταξύ του Χριστού και του τυφλού παρεμβάλλονται «οι προάγοντες», οι οποίοι επιτιμούσαν τον τυφλό για να σιωπήση. Αυτός, όμως, δεν τους άκουσε και έκραζε περισσότερο.

Υπογράμμισε ότι πάντα μεταξύ του Χριστού και ημών παρεμβάλλονται διάφοροι που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα για να μη γίνη αυτή η συνάντησή μας με τον Χριστό.

Όλοι μας, εκτός από τις σωματικές ανάγκες, έχουμε και πνευματικές, ψυχικές ανάγκες. Θέλουμε να επικρατή αγάπη, ειρήνη, ομόνοια και δικαιοσύνη στην κοινωνία, αλλά θέλουμε και ειρήνη στην καρδιά μας, θέλουμε να συναντήσουμε τον Θεό. Χωρίς Θεό ο άνθρωπος είναι δυστυχισμένος, αφού «δίχως Θεό όλα επιτρέπονται», όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι. Όταν «πεθαίνει» ο Θεός, όπως έλεγε ο Νίτσε, τότε πεθαίνει και ο άνθρωπος.

Και ενώ θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις ψυχικές μας ανάγκες, να αποκτήσουμε πνευματική όραση και να δούμε τον Θεό, δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας θέτει εμπόδια, μας επιτιμά για να σιωπήσουμε, για να μη ικανοποιούμε αυτές τις εσωτερικές, ψυχικές μας ανάγκες, και να μείνουμε αιωνίως τυφλοί.

Κατέληξε ότι εμείς πρέπει να προσπερνάμε όλα τα εμπόδια προκειμένου να συναντήσουμε τον Χριστό, που είναι το φως του κόσμου, και να αποκτήσουμε το φως της ζωής μας αιωνίως.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για τον εφημέριο της Ενορίας του Γαλατά π. Γεώργιο Μπίμπο, τον οποίο με εντολή του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεοκλήτου είχε χειροτονήσει εις Πρεσβύτερο και ευχήθηκε να λυθή το θέμα της γέφυρας του ποταμού Ευήνου, που συνδέει τον Γαλατά με το Μεσολόγγι, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Γαλατά και ιδίως οι μαθητές.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου είχε συζήτηση με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού για θέματα που αφορούν την Ενορία και τους Χριστιανούς. Έπειτα, επισκέφθηκε το Μίνι Μάρκετ και ένα κεντρικό καφενείο του χωριού, που ήταν στην περιοχή του Ιερού Ναού και χαιρέτησε τους ανθρώπους.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων