22/06/2021 22/06/2021 Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, που είναι η πρώτη ημέρα από την περίοδο της ανάγνωσης του Ευαγγελίου του Ματθαίου, και ιδιαίτερα στο χωρίο «Εάν δε αμαρτήση εις...
22 Ιουνίου, 2021 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 19:57

“Είναι μεγάλη ευλογία το ότι είμαστε μέλη της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Είναι μεγάλη ευλογία το ότι είμαστε μέλη της Εκκλησίας”

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, που είναι η πρώτη ημέρα από την περίοδο της ανάγνωσης του Ευαγγελίου του Ματθαίου, και ιδιαίτερα στο χωρίο «Εάν δε αμαρτήση εις σε ο αδελφός σου, ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου. εάν σου ακούση, εκέρδησας τον αδελφόν σου· εάν δε μη ακούση, παράλαβε μετά σου έτι ένα η δύο, ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων η τριών σταθή παν βήμα· εάν δε παρακούση αυτών, ειπέ τη εκκλησία· εάν δε και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα, τον ένα της Αγίας Τριάδος, που εστάλη κατά την Πεντηκοστή στους Αγίους Αποστόλους, και για το πως ενεργεί το Άγιον Πνεύμα. Το Άγιον Πνεύμα ενεργεί μέσα στην Εκκλησία και την συγκροτεί, καθιστώντας τους πιστούς στους οποίους ενοικεί, όπως τους Αγίους Αποστόλους, Ναούς Του.

Είναι μεγάλη ευλογία, είπε ο Σεβασμιώτατος, το ότι είμαστε μέλη της Εκκλησίας, που ζούμε μέσα σε αυτή και αγωνιζόμαστε να αναγεννηθούμε με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Και τα τυχόν προβλήματα λύνονται στον έσχατο βαθμό κατά τον τρόπο που υπέδειξε ο Χριστός, ήτοι «ειπέ τη εκκλησία». Όταν κάποιος δεν ακούει τους άλλους αδελφούς, ιδίως τα αγιασμένα και σοφά μέλη της Εκκλησίας και την Εκκλησία, ήτοι την Σύνοδο των Αποστόλων και σήμερα την Σύνοδο των Επισκόπων, πρέπει να είναι «ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης», σύμφωνα με τον λόγο του Χριστού.

Είναι μεγάλη ευλογία, είπε ο Σεβασμιώτατος, να είμαστε ταπεινά μέλη της Εκκλησίας και όταν έλθη η ώρα να φύγουμε από την ζωή αυτή, να είμαστε στην Εκκλησία.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με ειδική τελετή αγιασμού καθιέρωσε Αγία Τράπεζα στην βόρεια κόγχη του Ιερού Ναού, προς τιμήν του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης.

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων