21/02/2021 21/02/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου προσέθεσε έναν νέο Κληρικό στις τάξεις της. Συγκεκριμένα, στην αρχή του Τριωδίου, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 21 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 19:26

Ένας νέος ιερέας “senior engineer” και πατέρας πέντε παιδιών

Διαδώστε:
Ένας νέος ιερέας “senior engineer” και πατέρας πέντε παιδιών

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου προσέθεσε έναν νέο Κληρικό στις τάξεις της.

Συγκεκριμένα, στην αρχή του Τριωδίου, την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 21 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου Γεωργάτου, αδελφού του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως π. Καλλινίκου.

Ο Διάκονος Γεώργιος Γεωργάτος είναι νυμφευμένος με την Ελένη Παπαδοπούλου, έχουν πέντε τέκνα που είναι φοιτητές και μαθητές Λυκείου. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει λάβει το Master of Science (Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης) στο Computing Science στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, Μεγάλης Βρετανίας και εργάζεται από το 1993 ως Αναλυτής Συστημάτων – senior engineer σε μεγάλη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων.

Η σύζυγός του Ελένη είναι φιλόλογος καθηγήτρια.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του προς τον Διάκονο τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική από τρεις πλευρές.

Πρώτον, γιατί είναι η είσοδός μας στην περίοδο του Τριωδίου, μια ευλογημένη περίοδος, που φθάνει μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα, και μετά αρχίζει η περίοδος του Πεντηκοσταρίου, μέχρι την Κυριακή των Αγίων Πάντων, που δείχνει ότι ο σκοπός της Εκκλησίας είναι να οδηγήση τον άνθρωπο στην αγιότητα. Επίσης, δείχνει τι είναι άγιος και ότι γίνεται κανείς άγιος με την μέθεξη του μυστηρίου του Σταυρού και της Αναστάσεως του Χριστού και βίωση της Πεντηκοστής.

Δεύτερον, είναι ημέρα εισόδου στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, του Διακόνου, που δείχνει ότι οι βαθμοί της Ιερωσύνης συνδέονται με την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση και ο σκοπός της είναι η ενεργοποίηση στους Χριστιανούς της νοεράς ενεργείας, που τώρα ταυτίζεται με την λογική και τα πάθη, ώστε ο άνθρωπος να αποκτήση την γνώση του Χριστού. Και αυτό λέγεται θεραπεία του ανθρώπου.

Τρίτον είναι ημέρα πνευματικών αναμνήσεων. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι γνωρίζει και τις δύο οικογένειες, και την οικογένεια του Διακόνου και την οικογένεια της συζύγου του, δυό ευλογημένες οικογένειες, τις οποίες αγαπούσε και ο άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης. Τόσο τον νέο Διάκονο π. Γεώργιο όσο και τον αδελφό του π. Καλλίνικο είπε ότι τους γνωρίζει από μικρά παιδιά και τους εξετίμησε για την αγάπη τους στον Χριστό και την Εκκλησία.

Είπε επίσης ότι ο νέος Διάκονος έχει σπουδάσει την επιστήμη των μαθηματικών και της πληροφορικής. Με την επιστήμη του αυτή βοηθούσε ανιδιοτελώς τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη, ο οποίος τον αγαπούσε και είχαν συνεχή επικοινωνία, και βοήθησε και βοηθά την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου αφανώς στην δημιουργία και την λειτουργία της ιστοσελίδας της, μέσω της οποίας η φωνή της Ιεράς Μητροπόλεως και του Μητροπολίτου ακούγεται όπου γης.

Και ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε την προσφώνησή του επαναλαμβάνοντας τον λόγο του Αποστόλου Παύλου, από το ανάγνωσμα της ημέρας «συ δε μένε εν οις έμαθες και επιστώθης» και «ότι από βρέφους τα ιερά γράμματα οίδας, τα δυνάμενά σε σοφίσαι εις σωτηρίαν διά πίστεως της εν Χριστώ Ιησού» (Β΄ Τιμ. γ΄ 14-15).

Πρώτα ο Θεός, η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του θα τελεσθή στην Ναύπακτο την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου ε.ε., εορτή του Αγίου Πολυκάρπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων