09/01/2024 10/01/2024 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, η διανομή του υλικού του προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ψηφιοποίηση των Ενοριών, από τον Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 1:02

Επίδοση υλικού ψηφιοποίησης ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Επίδοση υλικού ψηφιοποίησης ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, η διανομή του υλικού του προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ψηφιοποίηση των Ενοριών, από τον Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την προσφρορά του αυτή στην Εκκλησία, καλωσόρισε τον π. Θεολόγο και έκανε μια γενική εισαγωγή για την χρήση των ψηφιακών μέσων στην ποιμαντική, λέγοντας ότι η βάση της Εκκλησίας είναι η θεολογία, αλλά χρειάζονται και οι τρόποι να την μεταδώση.


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο π. Θεολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την φιλοξενία, και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Θωμά Βαμβίνη, Συντονιστή του Ι.Π.Ε., για την σημαντική συμβολή του στο έργο.

Επεσήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι Ιερείς όλης της Ελλάδος μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και έδωσαν στους Κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέση τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας, που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθή κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας, στις βασικές δεξιότητες στην χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

Τέλος, μοιράστηκε το υλικό, που αποτελείται από έναν φορητό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή με τα περιφερειακά εξαρτήματά του, καθώς και μία τσάντα για την μεταφορά του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων