24/01/2023 24/01/2023 Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου, μετά από πρόσκληση του διευθυντού κ. Αριστείδη Λουκοπούλου. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο ήταν ανταπόδοση της επισκέψεως που είχε δεχθεί από αντιπροσωπεία των μαθητών του για να του ψάλουν τα κάλαντα τις παραμονές...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 10:02

Για τον Άγιο Καλλίνικο μίλησε σε μαθητές ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Για τον Άγιο Καλλίνικο μίλησε σε μαθητές ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα στο Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου, μετά από πρόσκληση του διευθυντού κ. Αριστείδη Λουκοπούλου.

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο Σχολείο ήταν ανταπόδοση της επισκέψεως που είχε δεχθεί από αντιπροσωπεία των μαθητών του για να του ψάλουν τα κάλαντα τις παραμονές των Χριστουγέννων για βιβλίο που έγραψε.

Μία μαθήτρια της έκτης τάξης εμφανώς συγκινημένη, θυμήθηκε ότι για έξι χρόνια ερχόταν στην Μητρόπολη με το σχολείο της, για να πει τα κάλαντα στον Μητροπολίτη.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από αυτό είπε ότι η ζωή μας περνά από πολλές οικογένειες. Ξεκινά από το περιβάλλον της μήτρας της μητέρας μας, συνεχίζεται με τη γέννηση μας, στην στενή οικογένειά μας, έπειτα στο σχολείο, το πανεπιστήμιο και τελικά στην κοινωνία. Όλα αυτά με τις εμπειρίες που δεχόμαστε μας διαμορφώνουν. Ευχήθηκε στα παιδιά καλή διαχείριση των εμπειριών αυτών για το καλύτερο στη ζωή τους.

Έδωσε ακόμη ως δώρο, μία εικόνα του Αγίου Καλλινίκου και τους μίλησε για το πως αγαπούσε τους νέους και είπε μερικά γεγονότα από την ζωή του αγίου.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ Γιώργος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπάκτου κ. Χαράλαμπος Καραδήμας και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων