02/06/2022 02/06/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου ιερούργησε σήμερα 2 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Κηρύσσοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Απολυτίκιο της εορτής, στο οποίο γίνεται λόγος ότι ο Χριστός με την Ανάληψή Του «χαροποίησε» τους μαθητές Του με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος....
02 Ιουνίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 19:06

Η Ανάληψη στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου – Δείτε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Η Ανάληψη στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου – Δείτε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου ιερούργησε σήμερα 2 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Απολυτίκιο της εορτής, στο οποίο γίνεται λόγος ότι ο Χριστός με την Ανάληψή Του «χαροποίησε» τους μαθητές Του με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος. Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να αποχωρίζεται κανείς αγαπητούς του ανθρώπους και να προξενή χαρά; Απάντησε, ότι αυτό έγινε γιατί τους έδωσε την υπόσχεση ότι θα στείλη το Άγιον Πνεύμα.

Ο ίδιος ο Χριστός πριν το πάθος Του είπε: «Ουκ αφήσω υμάς ορφανούς, αλλά έρχομαι προς υμάς», με το να παρακαλέση τον Πατέρα να έλθη άλλος «Παράκλητος» για να μείνη μαζί τους σε όλες τις ημέρες της ζωής τους.

Πράγματι, οι Απόστολοι σε όλες τις δοκιμασίες τους δεν αισθάνονταν ορφανοί.

Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για την ορφάνια που αισθάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος, επειδή δεν αισθάνεται την παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα του. Πρόκειται για ορφάνια στην οικογένεια, στην κοινωνία, αφού σήμερα η κοινωνία ομοιάζει με «έρημη χώρα» (Έλιοτ) και διακατέχεται από το «άγχος της ανυπαρξίας», όπως λέει η σύγχρονη υπαρξιακή φιλοσοφία, ότι δήθεν η ανθρώπινη ύπαρξη «αρχίζει από το μηδέν και καταλήγει στο μηδέν».

Κατέληξε ότι μέσα στην Εκκλησία αποβάλλουμε την πνευματική ορφάνια. Πρέπει να παρακαλούμε τον Θεό συνεχώς: «Μη εάσης ημάς οφανούς, Κύριε∙ ελθέτω σου το Πνεύμα φέρον ειρήνην τω κόσμω». Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε ορφανοί.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός βουλευτής κ. Λιβανός, ο δήμαρχος Ναυπάκτίας κ. Γκίζας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Κυρίτσης, πολιτευτές, αντιδήμαρχοι και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε το Θείο κήρυγμα εδώ

Δείτε φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων