31/12/2022 31/12/2022 Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος άκουσε σήμερα τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από μικρούς και μεγάλους, καθώς και από την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική της Ναυπάκτου. Στις 12 το μεσημέρι μετέβη στο Ενοριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού του αγίου Δημητρίου, στο οποίο είχαν κληθή όλα τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας που ανήκουν στις Ενορίες της Ναυπάκτου...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2022 - 18:12

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και Βασιλόπιτα για τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας στην Ναύπακτο

Διαδώστε:
Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και Βασιλόπιτα για τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας στην Ναύπακτο

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος άκουσε σήμερα τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από μικρούς και μεγάλους, καθώς και από την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική της Ναυπάκτου.

Στις 12 το μεσημέρι μετέβη στο Ενοριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού του αγίου Δημητρίου, στο οποίο είχαν κληθή όλα τα στελέχη της τοπικής Εκκλησίας που ανήκουν στις Ενορίες της Ναυπάκτου και της γύρω από αυτήν περιοχής (Ιερείς, Διάκονοι, Ιεροψάλτες, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, Νεωκόροι, τα Δ.Σ. των Συνδέσμων Αγάπης, κατηχητές και παιδιά που συμμετείχαν στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του τομέα Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως).

Η συνάντηση ήταν εορταστική. Παρών σ’ αυτήν ήταν και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας. Έγινε η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές έκανε μια αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την κοινωνία μας και τον κόσμο ολόκληρο την χρονιά που πέρασε, αλλά και γενικά τα τελευταία χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύο κρίσεις που περάσα­με, την οικονομική και την υγειονομική κρίση, και τώρα διερχόμαστε μια άλλη κρίση που προέρχεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση.

Τόνισε ότι ο πόλεμος είναι διαρκής στην ζωή μας, έχουμε και πόλεμο από τον Σατανά που θέλει να μας δημιουργή προβλήματα, να διαταράξη την σχέση μας με τον Θεό και τους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε ο πόλεμος. Αυτό το βλέπουμε καθαρά στο περίφημο έργο του Λέοντα Τολστόι «πόλεμος και ειρήνη», στο οποίο προσδιορίζει έκδηλα την φαινομενική ειρήνη μεταξύ δύο πολέμων στην Ρωσία της εποχής του. Είναι φαινομενική ειρήνη, γιατί υπάρ­χει μια άλλη μορφή κοινωνικού πολέμου που και αυτός έχει τρα­γικές συνέπειες, γιατί, όπως φαίνεται, στην Ρωσία της εποχής εκεί­νης, και στην κατάσταση της ειρήνης υπήρχαν ιδεολογικά και κοι­νωνικά ρεύματα που δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα.

Στην συνέχεια είπε ότι εμείς οι Χριστιανοί στηριζόμαστε στην ειρήνη του Χριστού, η οποία υπερέχει κάθε νούν, και φρουρεί τις καρδιές μας και τα διανοήματά μας.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλειο Γκίζα, στον οποίο ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή, τους Κληρικούς, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους Συνδέ­σμους Αγάπης, τους Κατηχητές και Κατηχήτριες, τους Ιεροψάλτες, τα παιδιά και όλους τους παρόντας, που επιτελούν ένα αθόρυβο και ουσιαστικό έργο στην Εκκλησία, όπως οι ενδοκρινείς αδένες στον σωματικό οργανισμό του ανθρώπου.

Ευχήθηκε να ζούμε την ειρήνη του Χριστού στην καρδιά μας και τα διανοήματά μας, και να έχουμε υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική κατά την νέα χρονιά.

Στους παρόντες απευθύνθηκε με ευχές και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Β. Γκίζας, όχι μόνο ως Δήμαρχος, όπως είπε, αλλά και ως παλαιό μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της αγίας Παρασκευής και του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησε λόγω της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ο κ. Παντελής. Αναστασόπουλος με συνεργάτες του έψαλαν με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων πρωτοχρονιάκα κάλαντα, μοιράστηκε η Βασιλόπιτα, δόθηκε το δώρο στον ευρόντα το νόμισμα και η συνάντησε έληξε με ευχές μεταξύ των παρόντων, ενισχυτικές της ενότητας των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων