17/05/2020 17/05/2020 «Σας έβλεπα σαν κοσμήματα μέσα στην Εκκλησία… Κάθε Χριστιανός είναι ένα κόσμημα μέσα στην Εκκλησία, είναι μέλος του Σώματος του Χριστού» είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με πιστούς, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17 Μαΐου 2020, μετά από σχεδόν δύο μήνες στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής...
17 Μαΐου, 2020 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 16:10

“Κάθε χριστιανός είναι ένα κόσμημα μέσα στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Κάθε χριστιανός είναι ένα κόσμημα μέσα στην Εκκλησία”

«Σας έβλεπα σαν κοσμήματα μέσα στην Εκκλησία… Κάθε Χριστιανός είναι ένα κόσμημα μέσα στην Εκκλησία, είναι μέλος του Σώματος του Χριστού» είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με πιστούς, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος 17 Μαΐου 2020, μετά από σχεδόν δύο μήνες στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου. 

«Αν μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα στον ιο από εκκλησιαστικής απόψεως, θα δίναμε το όνομα που μου είπε ένας αγιορείτης: κορωνοϊός ο ησυχαστής. Και θα προσέθετα και κορωνοϊός της υπακοής και της τάξεως» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Συνοδική Εγκύκλιος με τίτλο «Συνοδικός ευχαριστήριος λόγος», ενώ στο τέλος της θείας Λειτουργίας εψάλη τρισάγιο υπέρ των αναπαύσεως των θυμάτων της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο τέλος της θείας Λειτουργίας απηύθυνε κατάλληλο λόγο προς τους πιστούς, ευχαριστώντας το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την εκκλησιαστική του στάση κατά την δύσκολη αυτή περίοδο. Συνεχάρη τους αρμόδιους της Πολιτείας και την Επιστημονική ομάδα που κατάφεραν ώστε η Πατρίδα μας να μη θρηνήση πολλά θύματα. Κάνοντας δε έναν σύντομο απολογισμό, απαρίθμησε τα θετικά στοιχεία που μπορούμε να πάρουμε από την περιπέτεια αυτή.

Δείτε το λόγο του Σεβασμιωτάτου:

Χαιρετισμό στο εκκλησίασμα απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, που είναι και ενορίτης της Αγίας Παρασκευής και δήλωσε ότι “Ο κορωνοϊός σε επίπεδο πολιτών μπορεί να ονομασθεί ο ιός της ευθύνης”.

Δείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου:

Δείτε σχετικές φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων