13/07/2020 13/07/2020 Το παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ναυπάκτου, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πανηγύρισε χθες, Κυριακή 12 Ιουλίου, ημέρα της εορτής του αγίου. Το απόγευμα του Σαββάτου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, Ιερείς της πόλεως, τους Εφημερίους του Ναού και τον Διάκονο π. Παΐσιο, έψαλαν οι...
13 Ιουλίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 17:38

«Μεγάλη ευλογία της εκκλησίας μας η ανάδειξη Αγίων»

Διαδώστε:
«Μεγάλη ευλογία της εκκλησίας μας η ανάδειξη Αγίων»

Το παρεκκλήσι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ναυπάκτου, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πανηγύρισε χθες, Κυριακή 12 Ιουλίου, ημέρα της εορτής του αγίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, Ιερείς της πόλεως, τους Εφημερίους του Ναού και τον Διάκονο π. Παΐσιο, έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού και συμμετείχαν πολλοί πιστοί που πλήρωσαν τον χώρο του Παρεκκλησίου, με όλα τα ισχύοντα μέτρα.

Τελέσθηκε αρτοκλασία, αφού υπάρχουν και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας που λαμβάνουν το όνομα του νεοφανούς αγίους.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε και στον άγιο Σωφρόνιο τον Αθωνίτη που εόρτασε στις 11 Ιουλίου, και τον άγιο Παΐσιο. Είπε ότι και οι δύο άγιοι γνώρισαν τον Θεό και ήταν θαυματουργοί, αλλά δεν έδιναν τόσο μεγάλη σημασία στα θαύματα, όσο στον θεολογικό λόγο, που κάνει θαύματα, αναγεννώντας τους ανθρώπους και θεραπεύοντας ψυχολογικές και ψυχικές ασθένειες. Διηγήθηκε δε ενδιαφέροντα περιστατικά, και μάλιστα άγνωστα, από τον βίο τους, που επαληθεύουν τα λεγόμενα.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία που η Εκκλησία μας αναδεικνύει αγίους στις ημέρες αυτές της γενικής αποστασίας και των πολλών προβλημάτων του λαού. Είπε ότι αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας, να αναδεικνύη αγίους. Επαίνεσε για τον λόγο αυτό και την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, που τους κατέταξαν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, ώστε να στηρίζεται ο λαός και να αναγεννάται η ελπίδα. Ευχής έργον, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα ήταν σε κάθε πόλη να αναδειχθούν νεοφανείς άγιοι, για να στηριχθή ο λαός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων