10/01/2023 10/01/2023 Μια εστία τεχνολογικής εκπαίδευσης για παιδιά του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά και τους γονείς τους, δημιουργήθηκε και δημιουργείται με ιδιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου. Δημιουργοί της είναι ο κ. Ειρηναίος Μαλιάρης και ο γιος του Κωνσταντίνος, με χρηματοδότηση, προς το παρόν, από την Επιτροπή...
10 Ιανουαρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 16:59

Μια αξιόλογη τεχνολογική δραστηριότητα στη Ναύπακτο

Διαδώστε:
Μια αξιόλογη τεχνολογική δραστηριότητα στη Ναύπακτο

Μια εστία τεχνολογικής εκπαίδευσης για παιδιά του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τα παιδιά και τους γονείς τους, δημιουργήθηκε και δημιουργείται με ιδιωτική πρωτοβουλία στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου.

Δημιουργοί της είναι ο κ. Ειρηναίος Μαλιάρης και ο γιος του Κωνσταντίνος, με χρηματοδότηση, προς το παρόν, από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

Ο Κωνσταντίνος, ως μαθητής, ήταν στέλεχος της εθνικής ομάδας ρομποτικής με διεθνή διάκριση και τώρα βρίσκεται στην Βοστώνη, όπου με υποτροφία που του δόθηκε έχει ξεκινήσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ.

Τις ημέρες των εορτών όταν ήλθε στην Ναύπακτο, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και στην συνάντηση μαζί του, του αναφέρθηκε στην εταιρεία που δημιούργησε, με σκοπό να δείξει ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο δεν είναι μόνο για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα παιχνίδια, αλλά και για δημιουργικές δραστηριότητες και εργασίες.

Ο Σεβασμιώτατος, την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023, επισκέφθηκε τους χώρους της εταιρείας «NextGenMinds» του Ειρηναίου και Κωνσταντίνου Μαλιάρη και ενημερώθηκε για τον εκπαιδευτικό σκοπό και τον τρόπο λειτουργίας της.

Εξέφρασε την χαρά και τον θαυμασμό του για τον πατέρα και τον υιό Μαλιάρη και την φλόγα της δημιουργικότητας και της προσφοράς που εκδηλώνουνε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αρκούνται μόνον στην διδασκαλία κατασκευών, αλλά διδάσκουν και την θεωρητική υποδομή, τον τρόπο που σχεδιάζεται στον υπολογιστή μια μηχανή, τα λογικά βήματα ενός σχεδιασμού και το πως τα λογικά βήματα του σχεδιασμού μετατρέπονται σε εντολές που «κατανοούν» τα μικροτσίπ και κατόπιν το πως με κατασκευαστικά παιχνίδια της Lego τα παιδιά μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Είναι μια σημαντική προσφορά στους μαθητές της Ναυπάκτου, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων