30/08/2020 30/08/2020 Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, και του Καλοκαιριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πωκίστας Ναυπακτίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Καλλίνικο, τον Εφημέριο π. Γεώργιο Στρογγύλη, τον συνταξιούχο Εφημέριο π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο και τον Ιεροδιάκονο π. Παΐσιο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό...
30 Αυγούστου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 17:05

“Να μάθουμε και να τηρούμε τις εντολές του Χριστού”

Διαδώστε:
“Να μάθουμε και να τηρούμε τις εντολές του Χριστού”

Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, και του Καλοκαιριού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πωκίστας Ναυπακτίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Καλλίνικο, τον Εφημέριο π. Γεώργιο Στρογγύλη, τον συνταξιούχο Εφημέριο π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο και τον Ιεροδιάκονο π. Παΐσιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, του πλούσιου νεανίσκου. Είπε ότι ο νέος της ευαγγελικής περικοπής είχε αναζητήσεις και αναζητούσε την αιώνια ζωή και ο Χριστός του υπέδειξε την τήρηση του δεκαλόγου του Μωϋσέως και την αγάπη του πλησίον ως τον εαυτό του. Αλλά ο νέος ήθελε κάτι παραπάνω, που σημαίνει ότι πλημμελώς τηρούσε αυτά, πράγμα που αποδείχθηκε από την αδυναμία να μοιράσει τον πλούτο του με τους πλησίον τους.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ακροατές να μάθουμε και να τηρούμε τις εντολές του Χριστού, γιατί έτσι θα μεγαλώσει η αγάπη μας για τον Χριστό και θα μας αποκαλυφθεί η αιώνια ζωή. Και αυτός ο ζήλος μας να μάθουμε τι θέλει ο Χριστός από μας, να εκδηλώνεται με όλους τους τρόπους, και με την ανάγνωση του Ευαγγελίου και πνευματικών βιβλίων, αλλά και με την ακρόαση του λόγου του Θεού από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την προσφορά τους στην Ενορία και τον συνανταξιούχο Ιερέα π. Γεώργιο γιατί συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε υπάρχει ανάγκη.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος χαιρέτισε τους κατοίκους και μίλησε μαζί τους στο καφενείο του χωριού.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, ο μήνας Αύγουστος είναι ευλογημένος μήνας, που μπορεί να συμβολισθεί και με την εικόνα της τρίπτυχης δέησης, δηλαδή την εικόνα του Χριστού, προς τον οποίον στρέφονται δεόμενοι η Παναγία και ο Τίμιος Πρόδρομος. Και αυτό γιατί κατά τον μήνα Αύγουστο εορτάζουμε τις μεγάλες εορτές που αναφέρονται στον Χριστό, την Παναγία και τον Τίμιο Πρόδρομο, ήτοι της Μεταμορφώσεως του Χριστού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. Η Παναγία Μητέρα του Χριστού, που είναι η αγιώτερη των ανθρώπων, και ο Πρόδρομος που ήταν ξάδελφος κατά σάρκα του Χριστού και «εν γεννητοίς γυναικών μείζων», δέονται προς τον Χριστό, μεταφέροντας τις προσευχές μας σε Αυτόν.

Μεταξύ των δεήσεων αυτών, είναι η λύτρωσή μας από την πανδημία και τα φοβερά αποτελέσματά της.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων