17/10/2021 17/10/2021 Στη Ναύπακτο η πρώτη χοροστασία, στη Ναύπακτο και η πρώτη Θεία Λειτουργία του προσφάτως χειροτονηθέντα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, που επέλεξε να λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολη την οποία διακόνησε ως Πρωτοσύγκελλος, προτού ανέβει στην Καστοριά για την ενθρόνισή του.  Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιερέας την Κυριακή στον Ιερό Ναό...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 16:44

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Καστορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Καστορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Ναύπακτο η πρώτη χοροστασία, στη Ναύπακτο και η πρώτη Θεία Λειτουργία του προσφάτως χειροτονηθέντα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, που επέλεξε να λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολη την οποία διακόνησε ως Πρωτοσύγκελλος, προτού ανέβει στην Καστοριά για την ενθρόνισή του. 

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιερέας την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Στο βίντεο, μετά το 2:36:00 μπορείτε να ακούσετε τον πατρικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, που γνώριζε τον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο από 10 χρονών.

Ο Άγιος Ναυπάκτου μιλά για τη σπάνια αυτοθυσία και τη σπάνια αγάπη του Καλλινίκου για την ιερατική διακονία. «Υπηρέτησες με αυταπάρνηση στη Μητρόπολη Ναυπάκτου. Βεβαιώνω ότι αγάπησες πολύ την Εκκλησία και την αγαπάς», λέει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας δημοσίως ότι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο για να τον βοηθήσει να γίνει Μητροπολίτης, παρότι το ήθελε πάρα πολύ. «Έπρεπε να διακονήσεις την Εκκλησία του Χριστού από μια άλλη σκοπιά. Είχα την επιθυμία να γίνεις Μητροπολίτης, αλλά θέλω να το πω δημοσίως. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Το είχα στη σκέψη μου, το έλεγα σε διαφόρους[…], αλλά πρέπει να το πω: πρώτος εκκίνησε το θέμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, όταν με πήρε τηλέφωνο ένα πρωί και είπε: “Λοιπόν, ο Καλλίνικος πρέπει να πάει στην Καστοριά”. Εσύ ουδέποτε εξέφρασες τέτοιο ζήτημα. Έλεγες με μετριοφροσύνη, «θα ήθελα να μείνω κοντά σας», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου. Τέλος, κάνει λόγο για την Μητρόπολη Καστορίας, τους μακαριστούς Μητροπολίτες της και τον Παύλο Μελά και χαιρετίζει τον πρώην Πρωτοσύγκελλό του ως τη νέα ελπίδα της εκκλησίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων