10/07/2021 10/07/2021 Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο Eσπερινός και τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Aγίου Σωφρονίου του Αγιορείτου (ή πιο γνωστού ως Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ) στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ναύπακτο. Σήμερα, λοιπόν, Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε τον Εσπερινό και ακολούθως τον...
10 Ιουλίου, 2021 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2021 - 21:03

Ναύπακτος: Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Σωφρονίου

Διαδώστε:
Ναύπακτος: Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Σωφρονίου

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο Eσπερινός και τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Aγίου Σωφρονίου του Αγιορείτου (ή πιο γνωστού ως Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ) στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Ναύπακτο. Σήμερα, λοιπόν, Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τέλεσε τον Εσπερινό και ακολούθως τον Καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Σωφρονίου, στο Νότιο Κλείτος του Ναού.

Αύριο, Κυριακή, 11 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Σωφρονίου θα τελεσθεί από τις 7 το πρωί Όρθρος και Αρχιε­ρατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Το πρωί της Κυριακής, 11ης Ιουλίου 1993, και συγκεκριμένα την ώρα που τελείτο η Θεία Ευχαριστία, μία αγία ψυχή, ο μακαριστός π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ στο Έσσεξ της Αγγλίας μετέστη στη Βασιλεία του Θεού. Η αγιοκατάταξή του έγινε μόλις δύο χρόνια πριν. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου τον είχε γνωρίσει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων