24/04/2021 24/04/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μίλησε διαδικτυακά στους πολίτες του Δήμου Εδέσσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έδεσσα Δικτυωμένος Δήμος», με θέμα της ομιλίας του «Το νόημα της Μεγάλος Εβδομάδος», την Παρασκευή 23 Απριλίου. Στο διαδικτυακό «πάνελ» συμμετείχαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ....
24 Απριλίου, 2021 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 20:48

Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος»

Διαδώστε:
Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος»

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μίλησε διαδικτυακά στους πολίτες του Δήμου Εδέσσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έδεσσα Δικτυωμένος Δήμος», με θέμα της ομιλίας του «Το νόημα της Μεγάλος Εβδομάδος», την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Στο διαδικτυακό «πάνελ» συμμετείχαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής και συντόνιζε ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πασχάλης, οι οποίοι και παρουσίασαν τον ομιλητή και μίλησαν για την γόνιμη διακονία του ως Ιεροκήρυκος στην Έδεσσα την εποχή του αγίου Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος διάρθρωσε τον λόγο του στις ενότητες: –Η έννοια του όρου Μεγάλη Εβδομάδα, –Η Εκκλησία ως Νυμφώνας, –Η σχέση του ανθρώπου με τον Χριστό, –Η αντιμετώπιση του θανάτου, –Η ζωή εν τάφω, –Σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, και έπειτα κατέληξε στα κατάλληλα συμπεράσματα, για την λυτρωτική δύναμη της Μεγάλης Εβδομάδος για τα μεγάλα προβλήματα του ανθρώπου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρόντες στο πάνελ και από τους ακροατές και του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει και τις δικές του αναμνήσεις και αισθήματα για την Έδεσσα, για την οποία είπε ότι είναι για τον ίδιο «ιερή πόλη». Άλλωστε, ο Δήμος Εδέσσης τον έχει ανακηρύξει επίτιμο Δημότη του.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Εδέσσης ενέταξε την εκδήλωσή του αυτή, όπως και άλλες που διοργανώνει, ως παράκληση για τους ανθρώπους που είναι κλεισμένοι λόγω της καραντίνας, και κυρίως για την καλύτερη προετοιμασία του λαού για το Άγιο Πάσχα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων