14/07/2021 14/07/2021 Εξεδόθη το νέο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο «Εκκλησία και πανδημία» και υπότιτλο «Ο ιός sars-cov-2 και η ασθένεια covid-19», 400 σελίδων. Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει άρθρα και κείμενα, η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει αναφορές προς την Σύνοδο...
14 Ιουλίου, 2021 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 16:50

Νέο βιβλίο Μητροπολίτη Ναυπάκτου «Εκκλησία και πανδημία»

Διαδώστε:
Νέο βιβλίο Μητροπολίτη Ναυπάκτου «Εκκλησία και πανδημία»

Εξεδόθη το νέο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο «Εκκλησία και πανδημία» και υπότιτλο «Ο ιός sars-cov-2 και η ασθένεια covid-19», 400 σελίδων. Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει άρθρα και κείμενα, η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει συνεντεύξεις και η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει αναφορές προς την Σύνοδο καθώς και αποφάσεις της, που αφορούν την πανδημία, την οποία περάσαμε την προηγούμενη χρονιά και ακόμη συνεχίζουμε να υφιστάμεθα τις συνέπειές της.

 

 

Μελετώντας κανείς το βιβλίο αυτό, βλέπει όλα τα στάδια της πανδημίας από την εμφάνιση του νέου ιού, τις μεταλλάξεις του, και τα εμβόλια για την αντιμετώπισή του.

Επίσης, παρατηρεί κανείς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γι’ αυτό και αφιερώνεται «στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου που διαχειρίσθηκαν το θέμα της πανδημίας με διάκριση και νηφαλιότητα».

 

Συγκεντρώνεται όλο αυτό το υλικό που ήταν διασκορπισμένο, καθώς επίσης δημοσιεύονται για πρώτη φορά έγγραφα τα οποία εστάλησαν στην Ιερά Σύνοδο.

Είναι μια προσπάθεια αντιμετωπίσεως της πανδημίας μέσα από την εκκλησιαστική παράδοση και την θεολογία της Εκκλησίας.

Μπορείτε να διαβάσετε τα περιεχόμενα εδώ και τον πρόλογο εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων