05/11/2020 05/11/2020 Την 1η Νοεμβρίου 2001 εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Ρωμανίδης, Καθηγητής της Θεολογίας, ο «διδάσκαλος της Ρωμαίικης υποστάσεως του Γένους», ο «Κορυφαίος Δογματικός Θεολόγος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας» (Ναυπάκτου Ιερόθεος). Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2001, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Συμμετείχαν οι Αρχιερείς: Τυρολόης Παντελεήμων, Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος και εκπροσώπησε...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 22:56
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 23:00

Ο διδάσκαλος της Ρωμηοσύνης π. Ιωάννης Ρωμανίδης

Διαδώστε:
Ο διδάσκαλος της Ρωμηοσύνης π. Ιωάννης Ρωμανίδης

Την 1η Νοεμβρίου 2001 εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Ρωμανίδης, Καθηγητής της Θεολογίας, ο «διδάσκαλος της Ρωμαίικης υποστάσεως του Γένους», ο «Κορυφαίος Δογματικός Θεολόγος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας» (Ναυπάκτου Ιερόθεος).

Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2001, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Συμμετείχαν οι Αρχιερείς: Τυρολόης Παντελεήμων, Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος και εκπροσώπησε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, Ιεραπύτνης Ευγένιος και πρώην Ατλάντας κ. Ιωάννης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός και άλλοι Ιερείς, η οικογένειά του, η αδελφή και ο ανηψιός του εκλιπόντος, και άλλοι μαθητές και φίλοι του.

Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο χορός του Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.

Στις 2 Νοεμβρίου 2020, ημέρα της επετείου της κοιμήσεως του αειμνήστου π. Ιωάννη, η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, προχώρησε σε ένα μικρό αφιέρωμα, εις τιμήν και μνήμην του.

Δημοσιεύτηκαν:

–ὁ ἄμωμος, τά εὐλογητάρια, οἱ εὐχές καί ἡ ἀπόλυση τῆς ἐξοδίου Ἀκολουθίας του (ἠχητικά)

ΑΜΩΜΟΣ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ 1/3

ΕΥΛΟΓΗΤΑΡΙΑ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ 2/3

ΕΥΧΕΣ ΕΞΟΔΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ 3/3

– Ὁμιλία Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ἱεροθέου

– Ὁμιλία Πρωτοπρεσβύτερου καὶ Καθηγητοῦ π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ

– Ὁμιλία Καθηγητοῦ κ. Λάμπρου Σιάσου

– Ὁμιλία Καθηγήτριας κ. Δέσπως Λιάλιου

– Ὁμιλία Καθηγητοῦ κ. Χριστινάκη

– Παρουσίαση γιά τόν π. Ἰωάννη πού προβλήθηκε κατά τήν παρουσίαση τῆς «Ἐμπειρικῆς Δογματικῆς» (προβολή-ἦχος)

– Thomas Shaw: Μιλώντας γιὰ τὸν Διάβολο

Ο π. Ιωάννης κοιμήθηκε, όμως δεν έπαψε να μιλά: «Μύσας ο … Ιωάννης το στόμα, αφήκεν ημίν άλλο τας βίβλους στόμα» (στίχοι στον άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο). Ο λόγος του, λόγος σύγχρονος και παραδοσιακός, διεισδυτικός και διακριτικός, οξύς και θεραπευτικός, πατερικός, θεολογικός, θα ακούγεται έντονα, όπου η μικρά ζύμη θα ζυμώνη όλο το φύραμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων