14/09/2023 14/09/2023 Κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος προεξήρχε της θείας Λειτουργίας και της τελετής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ιερού π. Θεμιστοκλής και π. Γεώργιος και οι Διάκονοι π. Παίσιος και π....
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 14:40

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για τη δύναμη του Σταυρού του Χριστού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για τη δύναμη του Σταυρού του Χριστού

Κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος προεξήρχε της θείας Λειτουργίας και της τελετής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ιερού π. Θεμιστοκλής και π. Γεώργιος και οι Διάκονοι π. Παίσιος και π. Αντώνιος. Στον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος, μετά τα Αναγνώσματα, Αποστολικό και Ευαγγελικό, κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην δύναμη του Σταυρού του Χριστού. Κυρίως ανέλυσε το πρόβλημα που υπήρχε στην Εκκλησία των Κολοσσών, στην οποία διαδιδόταν μια αιρετική διδασκαλία που χαρακτηριζόταν ως «φιλοσοφία» με διατάξεις υποτιμήσεως του σώματος, και το κεντρικό σημείο ήταν «η θρησκεία των αγγέλων», δηλαδή λατρεία στα «στοιχεία του κόσμου», στις «αρχές και εξουσίες» των δαιμόνων.

Ο Απόστολος Παύλος για να αντιμετωπίση αυτήν την «θρησκεία των αγγέλων» εξυμνεί την θεότητα του Χριστού, διά του Οποίου κτίσθηκαν τα πάντα, και ομιλεί για το ότι ο Χριστός ξεγύμνωσε την δύναμη των δαιμόνων και την νίκησε, θριαμβεύσας πάνω στον Σταυρό.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στις ημέρες μας διαδίδεται η «θρησκεία των αγγέλων» και ο φόβος μπροστά στον διάβολο και τον Αντίχριστο, σαν να έχει μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη ο διάβολος από τον Χριστό, πράγμα που είναι βλασφημία.

Κατέληξε ότι πρέπει να φοράμε τον Σταυρό του Χριστού, να πιστεύουμε στον Χριστό και να ζούμε σταυρική ζωή και τότε «μείζων εστίν ο εν ημίν ή ο εν τω κόσμω» (Α΄ Ιω. δ΄, 4), και τότε ο Σταυρός του Χριστού θα είναι «όπλον κατά του διαβόλου», κατά το τροπάριο «Κύριε, όπλον κατά του διαβόλου τον σταυρόν σου ημίν δέδωκας, φρίττει γαρ και τρέμει μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν…».

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων