02/02/2024 02/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έδωσε συνέντευξη στον κύριο Γιάννη Κοργιαλά που μεταδόθηκε από το IONIAN channel και την Ναυπακτία news για το θέμα του νομοσχεδίου για τον «πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων». Oι ερωτήσεις και οι απαντήσεις καθώς επίσης και όλη η συζήτηση κινήθηκε στα εξής θέματα: Θέματα που εθίγησαν Οι...
02 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2024 - 11:43

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για το νομοσχέδιο γάμου ομοφυλοφίλων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για το νομοσχέδιο γάμου ομοφυλοφίλων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έδωσε συνέντευξη στον κύριο Γιάννη Κοργιαλά που μεταδόθηκε από το IONIAN channel και την Ναυπακτία news για το θέμα του νομοσχεδίου για τον «πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων». Oι ερωτήσεις και οι απαντήσεις καθώς επίσης και όλη η συζήτηση κινήθηκε στα εξής θέματα:

Θέματα που εθίγησαν

Οι όροι ομόφυλος και ομοφυλόφιλος – το σκεπτικό και το περιεχόμενο της αποφάσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος – το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων σε σχέση με τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων – η ομοφυλοφιλία ως υπαρκτό πάθος – η γενετική μετάλαξη – η διαμόρφωση, ταυτότητα και δυσφορία του φύλου – η αντιμετώπιση των ετεροφυλοφίλων και ομοφυλοφίλων από την Εκκλησία – η βάπτιση των υιοθετημένων παιδιών σε σχέση με τον νηπιοβαπτισμό – η κηδεία των ομοφυλοφίλων – το δικαίωμα της πολιτείας να νομοθετή και η αναγκαιότητα διδασκαλίας της Εκκλησίας – το δικαίωμα και ο «δικαιωματισμός» η υιοθεσία παιδιών εκ μέρους των ομοφυλοφίλων σε σχέση με την «παρένθετη κύηση» – τα συμφέροντα και δικαιώματα των παιδιών – η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των ανθρώπων κατά τον Έριξον – τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα και το ανθρωπολογικό υπόβαθρο της κοινωνίας – το Δημογραφικό πρόβλημα και η υπογεννητικότητα – Συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας, χωρίς η Πολιτεία να εκλαμβάνει την Εκκλησία ως ένα φιλανθρωπικό Σωματείο αλλά ως ένα ιερό θεσμό – πως θα κινηθεί η εκκλησία μετά την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων